Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu04252024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Electrica, 1,77 mld. lei majorare de capital

Electrica, 1,77 mld. lei majorare de capital

electrica

 


În situaţia în care apropiata ofertă publică primară de acţiuni care va fi derulată de Electrica se va încheia cu succes, mai precis, dacă la sfârşitul ultimei zile lucrătoare din perioada de ofertă se vor fi subscris în mod valid toate acţiunile noi, Electrica va majora capitalul social cu 1.771.887.440 lei, indică o hotărâre a companiei, consultată de Energy Report

Majorarea de capital ar urma să se facă prin aport de capital privat în numerar şi prin emisiunea a 177.188.744 de acţiuni noi, fiecare cu o valoare de 10 lei, acestea reprezentând 105% din capitalul social al companiei, procentaj cunoscut de altfel încă din startul anunţării intenţiei de privatizare.

Actuala hotărâre vine după ce la finele lunii aprilie, compania a aprobat ca Statul (acţionarul unic) să majoreze capitalul social prin aport în natură, aport constând în terenuri pentru care s-au emis certificate de atestare a dreptului de proprietate.

Aceste hotărâri sunt uşor de corelat, dacă transformăm leii în euro, cu ceea ce scria presa zilele trecute despre faptul că Statul se aşteaptă să strângă peste 390 de milioane de euro de la investitorii locali şi de la cei de pe bursa de la Londra, într-o ofertă publică de vânzare care ar urma să înceapă în 10 iunie şi să ţină zece zile lucrătoare, până pe 23 iunie.

Compania a avut în anul 2012 o cifră de afaceri de 653,37 milioane lei, un profit net de 1536 milioane de lei şi un număr mediu de 213 salariaţi.

Rămâne de văzut cât va strânge Electrica din această mişcare spre Bursă. La fel de interesant va fi de văzut, în cazul unui “succes”, ce va face Statul cu banii.

 

Tag Cloud