Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu04252024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica CET-ul din Militari a luat 20 mil. lei de la Banca Transilvania şi vrea garanţie de la EximBank

CET-ul din Militari a luat 20 mil. lei de la Banca Transilvania şi vrea garanţie de la EximBank

CET Militari

Producătorul privat de energie electrică şi termică Vest Energo din Bucureşti, care deţine CET Militari, vrea 16 milioane de lei de la EximBank pentru a garanta 80% din două credite luate de la Banca Transilvania, unul de investiţii de circa 16 milioane de lei şi altul pe termen scurt de aproape 4 milioane de lei, se arată în convocarea pentru AGEA din iunie a companiei.

Vest Energo este singurul jucător privat din domeniul pieţii de energie din Bucureşti care produce în regim de cogenerare energie electrică şi termică.

Printre clienţi se numără RADET Bucuresti, pentru energie termică şi Enel Energie Muntenia pentru energie electrică. Principalul concurent pe piaţa de energie termică este ELCEN Bucureşti.

Compania a fost privatizată în 1995 dar  produce energie electrică si termică încă din anul 1965, când a fost construită centrala electrică de termoficare pe platforma industrială Militari, cu o putere instalată de 4 MW ÅŸi o capacitate de 40 t/h abur ( două cazane).

Compania a finalizat în vara anului 2011 noi unităţi de cogenerare, care furnizează energie termică populaţiei din zonă, prin reţeaua RADET-Bucureşti şi energie electrică în Sistemul Energetic Naţional (SEN).

În prezent, compania este în plin proces investiţional prin care se urmăreşte, printre altele, înlocuirea vechilor cazane cu abur, turbine şi instalaţii cu module noi de cogenerare (motoare termice) şi surse de vârf (cazane cu apă fierbinte), pentru a se pune în acord cu Directiva Europeană nr. 8/2004 si H.G. nr. 219/2007.

În cifre aproximative, compania a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de 60 milioane de lei şi un profit de un milion de lei.

 

Tag Cloud