Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri04262024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Ce chirii plăteşte Enel pentru sediile din România?

Ce chirii plăteşte Enel pentru sediile din România?

Enel sediu

Cu profituri de sute de milioane de euro, în creştere de la an la an, chiriile lunare fabuloase în sediile luxoase din România nu par o cheltuială prea mare pentru italienii de la Enel. Mai în glumă, mai în serios, oficialii români care acuză astfel de grupuri străine că au cumpărat companiile de distribuţie locale şi acum îşi externalizează profiturile fără a face mari cheltuieli în România, se înşală din nou. Chiriile mari plătite în România sunt doar un exemplu, pe lângă salarii şi alte astfel de cheltuieli deloc de neglijat.

Vom da exemple concrete şi vom arăta cum stau lucrurile pentru contracte aferente sediilor administrative ale Enel Energie Muntenia, Enel România şi Enel Servicii Comune pentru perioada actuală. Mai precis, vorbim despre bugetele contractelor pentru perioada iulie 2013 – iunie 2016, apărute în documente consultate de Energy Report.

Astfel, contractul aferent sediilor administrative şi centrelor de relaţii cu clienţii folosite de Enel Energie Muntenia a fost aprobat având valoarea maxim estimată de 3,24 milioane lei fără TVA şi un preţ unitar de 30,8 lei / mp fără TVA.

Contractul aferent sediilor administrative şi centrelor de relaţii cu clienţii folosite de Enel Servicii Comune a fost aprobat având valoarea maxim estimată de 1,96 milioane lei fără TVA şi un preţ unitar de 28,9 lei / mp fără TVA.

Contractul aferent sediilor administrative şi centrelor de relaţii cu clienţii folosite de Enel România a fost aprobat având valoarea maxim estimată de 757.000 de lei fără TVA şi un preţ unitar de 28,86 lei / mp fără TVA.

Amintim că grupul  italian de utilităţi Enel a obÅ£inut anul trecut un profit operaÅ£ional de 289 milioane de euro în România, în creÅŸtere cu 25% faţă de 2012.

În România, compania italiană a început să cumpere din anul 2004 filiale Electrica astfel că acum deţine trei foste astfel de filiale (care începând cu vara lui 2007 au fost împărţite în distribuţie şi furnizare): Muntenia Sud, care acoperă şi Bucureştiul, Banat şi Dobrogea.

Tag Cloud