Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Schneider Electric părăseşte Euro Tower pentru Skanska

Schneider Electric părăseşte Euro Tower pentru Skanska

Green Court Bucharest

Sediul central al Schneider Electric România se mută dintr-o clădire verde în alta tot verde, pe aceeaşi stradă, la doi kilometri de prima dar mai aproape de metrou. Mai precis, marea companie internaţională specializată în distribuţia energiei electrice şi a aplicaţiilor industriale de automatizare şi control îşi mută sediul central din Euro Tower de pe bulevardul Barbu Vacarescu, aproape de parcul Circului, în prima clădire Skanska, care se finalizează pe strada Gara Herăstrău, lângă acelaşi bulevard şi nu departe de staţia de metrou Aurel Vlaicu.

Euro Tower, finalizată în criză, în anul 2009, şi dezvoltat de Cascade Group a fost considerată la acea vreme una dintre primele clădiri verzi din România.

Green Court Bucharest al Skanska este dezvoltat folosind tehnologie verde şi soluţii sustenabile precum faţada eficientă energetic, aport crescut de aer proaspăt pentru mediul de lucru, sistemele de iluminat eficiente energetic, echipate cu senzori de mişcare şi de intensitate sau staţiile de încărcare pentru maşinile electrice. Proiectul va fi certificat LEED Gold.

Schneider Electric este de altfel primul chiriaş al Green Court, va ocupa un spaţiu de birouri de circa 3.100 mp în prima clădire după ce tranzacţia de închiriere a fost intermediată de către Colliers International.

Schneider Electric  este specializată la nivel global în managementul energiei, având operaţiuni în peste 100 de ţări.

Compania are, de asemenea, o prezenţă extinsă şi în domeniul aplicaţiilor pentru segmentul rezidenţial. Cu peste 140.000 de angajaţi, compania a avut în 2012 venituri din vânzări de 24 miliarde de euro din activitatea de optimizare a resursele energetice a companiilor. Alegerea deci a unei alte clădiri, tot verzi, pentru sediul central, este în aceste condiţii mai şor de înţeles.

 

Tag Cloud