Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sat06152024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Miliardarul Ioan Niculae a ipotecat un stadion şi un cămin de nefamilişti al Astra pentru un credit

Miliardarul Ioan Niculae a ipotecat un stadion şi un cămin de nefamilişti al Astra pentru un credit

Ioan Niculae

 

Acţionarii Interagro au aprobat săptămânile trecute prelungirea cu un an a valabilităţii unei limite de creditare de circa 2,3 milioane de euro de la Credit Europe Bank, indică un document al Interagro, consultat de Energy Report.

Creditul are drept scop finanţarea activităţii curente a companiei controlată de miliardarul român, patronul echipei de fotbal Astra Giurgiu.

Acţionarii Interagro SA au aprobat menţinerea tuturor garanţiilor precedente iar printre acestea se numără o ipotecă pe un stadion de fotbal din Ploieşti şi pe mai multe active de la rafinăria Astra Română, printre care şi un cămin de nefamilişti.

Mai precis, este vorba despre stadionul FC Prahova de pe strada Ghighiului nr. 14B compus dintr-un teren de aproape 5 hectare (48.145 mp) şi din construcţiile situate pe acesta.

O altă ipotecă este pusă pe un imobil compus dintr-un teren de peste 180.000 mp şi construcţiile de pe acesta (cantină, cămin de nefamilişti, parc rezervoare etc) de pe bulevardul Petrolului nr. 59, unde este sediul rafinăriei Astra Română. La toate acestea se adaugă şî alte ipoteci.

Miliardarul de la Zimnicea a fost poziţionat recent de revista Capital ca fiind al doilea cel mai bogat om din România, cu o avere estimată de 1-1,1 miliarde euro, în cădere de pe locul 1 ocupat în ediţia de anul trecut, când avea o avere de 1,7 miliarde de euro. Toate astea într-o perioadă în care combinatele chimice ale sale, mari consumatoare de gaze naturale, s-au închis sau au rulaj tot mai redus, unele ajungând în insolvenţă.

 

Tag Cloud