Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Petrotel Lukoil şi Tinmar Ind merg pe mâna KPMG. Aceeaşi alegere au făcut-o şi Axpo România şi Congaz

Petrotel Lukoil şi Tinmar Ind merg pe mâna KPMG. Aceeaşi alegere au făcut-o şi Axpo România şi Congaz

rafinarie Petrotel Lukoil

Rafinăria Petrotel Lukoil din Ploieşti şi Tinmar Ind, cel mai mare trader privat de energie electrică din România, controlat de omul de afaceri Augustin Oancea, au hotărât recent să apeleze pentru audit financiar la KPMG, indică documente ale companiilor, consultate de Energy Report.

Din partea rafinăriei ploieştene, negocierile au fost purtate de către directorul Andrei Bogdanov şi au avut ca rezultat atribuirea mandatului de auditare de către KPMG Audit a situaţiilor financiare până în anul 2016 inclusiv.

O mişcare similară au făcut şi cei de la Tinmar Ind, care au prelungit recent mandatul KPMG până în 30 iunie 2015. Asta după ce anul trecut, marele trader energetic controlat de Oancea a înlocuit auditorul Fiscal Consult cu KPMG Audit.

Astfel de alegeri pe audit au fost făcute lunile trecute şi de alte companii importante din sectorul energetic. Să amintim cazul Axpo România, unul dintre cei mai mari furnizori de energie de la noi din ţară, care a decis lunile trecute să nu a mai prelungească mandatul cenzorului Aristos Contab şi a ales drept auditor financiar tot pe cei de la KPMG Audit.

Şi Congaz e una dintre companiile locale care au ales în urmă cu un an să lucreze cu renumitul auditor din Big Four. Rămâne de văzut însă cum se vor desfăşura lucrurile pe viitor după ce la finele lunii iulie, OMV Petrom a anunţat că a finalizat vânzarea către GDF Suez Energy România SA a participației de 28,59% în Congaz, tranzacția fiind aprobată de Consiliul Concurenței. Înainte de tranzacția de mai sus, compania era controlată în proporție de 99,71% de patru acționari principali: GDF SUEZ Energy România SA (28,59%), E.ON Ruhrgas International GMBH (28,59%), OMV Petrom SA (28,59%) și Petroconst SA (13,94%), iar restul capitalului era deținut de consiliile locale din localitățile: Kogalniceanu, Medgidia, Ovidiu și Cogealac.

Schimbări recente s-au produs însă şi în structurile de conducere ale grupului KPMG, pe plan local. Mai precis, KPMG Romania are din această vară un nou administrator, în persoana lui Şerban Cristian Toader, 43 de ani, născut în Alexandria (Teleorman) şi domiciliat în Bucureşti, indică documentele consultate de Energy Report.

 

Tag Cloud