Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Tue06182024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Piete Internationale OMV a activat clauza de prelungire cu doi ani a contractului actualului CEO Rainer Seele

OMV a activat clauza de prelungire cu doi ani a contractului actualului CEO Rainer Seele

OMV

Comisia de supraveghere a OMV, principalul acționar al celei mai importante companii românești de petrol și gaze, OMV Petrom, a decis să activeze clauzele de prelungire cu doi ani a contractelor celor mai importanți membri ai Directoratului executiv al companiei austriece: președintele Rainer Seele și directorul responsabil cu sectorul upstream (explorare și producție), Johann Pleininger.

În plus, Pleininger a fost numit de Comisia de Supraveghere a OMV începând cu data de 1 iulie 2017 și vicepreședinte al Directoratului executiv al companiei. Noul mandat al CEO-ului companiei, Rainer Seele, va expira pe 30 iunie 2020, în timp ce cel al noului vicepreședinte, Johann Pleininger, pe 31 august 2020.

Potrivit unui comunicat de presă, președintele Consiliului de Supraveghere al OMV, Peter Löscher, a afirmat că la baza deciziei de activare a clauzelor de prelungire a celor doi oficiali (cuprinse în contractele semnate în urmă cu trei ani) a stat “performanța pozitivă” a OMV, care este “rezultatul direcției strategice implementate de Directoratul” condus de cei doi.

De la numirea lui Seele ca director executiv al companiei, OMV s-a concentrat pe sectorul upstream în detrimentul sectorului downstream (rafinare și marketing) și a vândut mai multe active din Europa Occidentală (Marea Nordului sau depozite și conducte din Austria și Germania) pentru a achiziționa drepturi de exploatare a mai multor zăcăminte din Rusia (ca urmare a unui schimb de active cu Gazprom). În ultimul an, OMV a fost activ și în Iran, unde, în urma ridicării sancțiunilor occidentale, a semnat mai multe contracte de explorare, dar și comerciale, cu principalele companii petroliere din statul asiatic.

În pofida unor știri alarmante publicate de presa din România, care se temea de relațiile strânse avute cu Gazprom de Seele, în calitate de CEO al Wintershall, acesta nu a înstrăinat niciun activ din România către gigantul rus. Ca urmare a acestor operațiuni de optimizare a portofoliului OMV, cotațiile OMV pe bursa austriacă s-au apreciat cu 28%, echivalent cu o majorare a capitalizării de piață de 2,4 miliarde de euro.

Tag Cloud