Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri04192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Contabilitate si Fiscalitate Deloitte pierde Alro dar câştigă GSP

Deloitte pierde Alro dar câştigă GSP

Gabriel Comanescu GSP platforma

După ce au prestat mai mulţi ani servicii de audit financiar pentru Alro, marele combinatdin Slatina a renunţat la Deloitte, înlocuind-o, în urmă cu câteva luni, cu Ernst & Young, o altă firmă renumită din Big Four. Aceasta din urmă a fost aleasă cu o largă majoritate a acţionarilor, de peste 98%.

În a doua jumătate a lunii februarie însă, Deloitte a câştigat un nou contract important de audit, pentru una dintre cele mai de succes companii româneşti din ultima perioadă: Grup Servicii Petroliere.

Contractul cu GSP-ul miliardarului român Gabriel Comănescu (foto) este doar până la finele lunii mai, indică un document al GSP consultat de Energy Report. Asta nu înseamnă că între cele două mari companii, această alegere nu poate fi începutul unei colaborări mai lungi.

Şi asta cu atât mai mult cu cât Grup Servicii Petroliere este acum într-un proces de extindere internaţională accelerată, fapt pentru care a nu apela la serviciile unei importante companii de audit, de asemenea renumită internaţional, este aproape de neconceput.

În urmă cu doar 10 zile, GSP a inaugurat de altfel a şaptea platformă de foraj maritim, în urma unei investiţii totale de 44 milioane de dolari. Iar la contractele cu giganţi precum Gazprom, OMV Petrom sau Petroceltic, ca să amintim doar câteva dintre numele sonore, Grup Servicii Petroliere se pregăteşte să adauge altele noi.

Tag Cloud