Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Wed04172024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Ţiriac, părăsit de directorul de la Colina Motors în afacerea cu benzinării

Ţiriac, părăsit de directorul de la Colina Motors în afacerea cu benzinării

Tiriac benzinarii 2

Spre finele lunii ianuarie, Alexandru Piţigoi, directorul general al Colina Motors, a hotărât de comun acord cu ceilalţi asociaţi ai Oil Energy Trading să se retragă din companie, cesionând cei 12,5% cât deţinea cu circa 107.000 de euro, indică un document al Oil Energy Trading, consultat de Energy Report.

Pițigoi este un partener mai vechi de afaceri al lui Ion Țiriac și este și acționar principal al Colina Motors.

Astfel, asociaţii companiei de comercializare produse petroliere a lui Ţiriac au rămas Molesey Holdings înregistrată în Cipru (87,5% deţinere) şi actualul director general al Oil Energy Trading, Remus Hîrceagă (12,5%).

Mişcarea vine după o alta din vara trecută când Bogdan Lungu, care este şi COO la Ţiriac Holdings din anul 2011, a fost revocat din funcţia de administrator al “Oil Energy Trading” şi înlocuit cu Iulian Voevod.

Oil Energy Trading (sau Țiriac Energy - Produse Petroliere) este divizia de comerţ cu produse petroliere a grupului şi este în continuă extindere. De altfel, afacerile companiei au crescut continuu de la înfiinţarea acesteia din anul 2012 de la 26,4 milioane de lei la un rulaj net de peste 215 milioane de lei în anul 2014 (circa 49 milioane de euro).

Printre alte active, compania are deja şase staţii de alimentare, dintre care două în Bucureşti în cadrul ŢiriacAuto, una în partea de sud a centurii Capitalei, una în Braşov tot în cadrul ŢiriacAuto şi două în  Nădlac şi Borş, în vestul ţării.

Obiectivul principal al companiei este să devină, până la sfârșitul anului 2017, unul dintre liderii pieței de trading de produse petroliere din România, iar până la sfârșitul lui 2022... din Sud-Estul Europei.

De altfel, directorul general al Ţiriac Energy, Remus Hîrceagă, susţinea recent că în trei ani vor să ajungă la 200 de benzinării.

Tag Cloud