Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Continuă schimbările la vârful Cameron România, companie din top 20 al profitabilităţii pe plan local

Continuă schimbările la vârful Cameron România, companie din top 20 al profitabilităţii pe plan local

cameron

După schimbarea din această vară cu mult înainte de expirarea mandatului a directorului general, Cameron România, marele  producător de echipamente pentru industria de petrol şi gaze l-a eliberat din funcţie săptămânile trecute şi pe preşedintele Consiliului de Administraţie, William Clarence Lemmer, indică un document al companiei, consultat de Energy Report.

În locul americanului Lemmer a fost numit un alt american, Michael John Filla, pentru un mandat de trei ani.

În funcţie de profitul de pe anul trecut, Cameron România s-a situat pe locul 19, imediat după OMV Petrom Marketing şi Automobile Dacia şi înaintea unor companii precum Electrica SA, Enel Distribuţie Muntenia, Electrocentrale Bucureşti şi multe altele.

Din vară, compania are un nou director, românul Alexandru Variu de 39 de ani. Fostul director general, Daniel Alberto Martinez,  a fost eliberat din funcţia de director general şi descărcat de gestiune chiar dacă în vara lui 2014 a preluat funcţia pentru un mandat de patru ani. Acesta rămâne totuşi director în cadrul companiei. Mandatele celor doi directori pomeniţi mai sus sunt însă doar pe doi ani.

Din Consiliul de Administaţie al companiei fac parte acum Michael John Filla, Peter Sima Eichler, Grace Bellinger Holmes. În vara lui 2014, şi vicepreşedintele Consiliului de Administraţie a fost schimbat.

Marele producător s-a clasat şi în anul 2013 pe un onorabil loc 23 în România în topul celor mai profitabile companii, fiind mai profitabilă decât firme precum Rompetrol Petrochimicals, Carrefour, Heineken şi decât multe alte nume sonore.

Cameron România a avut în 2014 o cifră de afaceri netă de 1,2 miliarde de lei, în creştere de la 1,06 miliarde de lei în anul 2013, după ce în anul 2012 a avut 895 milioane de lei.

Profitul net de anul trecut a fost de 286 milioane lei, de la 209 milioane de lei în anul 2013 şi 162 milioane de lei în 2012.

Şi numărul mediu de salariaţi a urcat de la 865 în anul 2012 la 964 în 2013 pentru ca să ajungă la 1.115  anul trecut.

Grupul american Cameron este prezent în România din anul 2004, când a cumpărat uzina Sterom din Câmpina, unde produce echipamente pentru industria petrolieră.  Apoi, în anul 2009, Cameron a finalizat o investiţie de 80 milioane de dolari într-o nouă fabrică, la Ploieşti, unde produce utilaje pentru aplicaţiile de explorare la mare adâncime şi presiune.

Tag Cloud