Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse General Electric a preluat diviziile energetice Alstom

General Electric a preluat diviziile energetice Alstom

GE-si-Alstom

 

Alstom a încheiat astăzi vânzarea activităților legate de energie (diviziile Power si Grid) către General Electric pentru aproximativ 12,4 miliarde de euro. Această sumă se referă inclusiv la 1,9 miliarde euro investiți în diviziile de energie transferate către GE, precum și acordul comercial din decembrie 2014 în valoare de 0,4 miliarde euro și ajustarea negativă de preț de 0,3 miliarde de euro anunțată in iulie 2015.  Astfel, Alstom rămâne să se concentreze pe activitățile de transport feroviar, indică un comunicat al Alstom.

Veniturile rezultate din tranzacție sunt utilizate pentru achiziționarea diviziilor GE Signalling pentru suma de aproximativ 700 de milioane euro și pentru a reinvesti în trei companii mixte împreună cu General Electric (în domeniul rețelelor electrice, energiei regenerabile și turbinelor nucleare la nivel mondial și cu abur în Franța) pentru suma de circa 2,4 miliarde euro.

Așa cum s-a anunțat anterior, o parte din venituri – între 3,2 si 3,7 miliarde – va reveni acționarilor. Consiliul Director, care se va întruni în 4 noiembrie 2015, va propune lansarea ofertei publice de răscumpărare de acțiuni (OPRA) urmată de o reducere de capital prin anulare de acțiuni.

Această operațiune va face obiectul aprobării Adunării Generale a Acționarilor care va avea loc înainte de sfârșitul anului. După încheierea completă a tranzacției, Alstom va încheia procedura de dezintermediere.  

Datorită prezenței sale pe toate continentele şi a gamei complete de soluții, Alstom deține poziții fruntașe în sectoarele trenuri, servicii, sisteme și semnalizări, care astăzi sunt consolidate prin achiziționarea GE Signalling. Această divizie, în care lucrează 1.200 de angajați, deschide pentru Alstom piața de semnalizări pentru transport de marfă, consolidându-i în același timp poziția în America de Nord.

Printre comenzile recente ale Alstom amintim aici metrourile din Sydney, Kochi, Riyadh, Paris; soluțiile de semnalizare pentru zona Toronto și pentru Danemarca; sisteme de transport cu tramvaiul pentru Rio de Janeiro, Lusail și Sydney, precum și trenurile suburbane pentru Africa de Sud, cele mai multe dintre aceste proiecte fiind asociate cu contracte de mentenanță pe termen lung.

“Ziua de astăzi marchează un moment de cotitură în istoria Alstom. Am reușit să asigurăm împreună cu General Electric o tranzacție benefică pentru ambele părți, care protejează interesele angajaților și ale clienților din diviziile de energie, în același timp consolidând poziția Alstom în industria de transport”, a declarat Patrick Kron, Preşedinte si CEO Alstom.
Alstom, pe scurt

Alstom dezvoltă și comercializează sisteme, echipamente și servicii pentru sectorul transportului feroviar. Compania gestionează o largă gamă de soluții de pe piață – de la trenuri de mare viteză la trenuri de metrou și tramvai – precum și soluții asociate de mentenanță, modernizare, infrastructură și semnalizare. Alstom este printre liderii mondiali în soluții integrate pentru industria feroviară.

În anul fiscal 2014-2015 a avut vânzări record de 6,2 miliarde euro și a înregistrat comenzi în valoare de 10 miliarde euro. Cu sediul central în Franța, Alstom este o companie prezentă în peste 60 de țări și are 32.000 de angajați.

 

Tag Cloud