Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri04192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Gabriel Resources: Activitatea Rom Aur continuă

Gabriel Resources: Activitatea Rom Aur continuă

mina aur

Compania canadiană Gabriel Resources, ca asociat unic al Rom Aur, a aprobat recent continuarea activităţii acesteia din urmă, ca urmare a faptului că activul net al firmei care avea licenţă de explorare aur şi argint la Băişoara (Cluj) a scăzut cu mai puţin de jumătate din capitalul subscris, indică un document consultat de Energy Report.

Canadienii au hotărât totuşi să reducă valoarea capitalului social de la circa 1.527.000 lei la 703.400 lei.

Versiunea actualizată a actului constitutiv al Rom Aur a fost semnată de administratorul unic al acesteia, Nicolae Gruia Suciu.

Agenţia Naţională de Resurse Minerale a eliberat licenţă de concesiune pentru explorarea minereurilor auro-argintifere din perimetrul Băişoara, judeţul Cluj, firmei Rom Aur (pe atunci "Rom Aur" - S.R.L. Roşia Montană, în calitate de concesionar), după ordinul 147/2006 emis de guvernul Tăriceanu.

Localitatea Băişoara avea mine din care se scoteau aur şi alte metale (cupru, fier şi plumb) încă din urmă cu 4-500 de ani, fiind pomenită în acest sens în mai multe documente.

Licenţa canadienilor a expirat însă în anul 2012. Dacă tot se continuă activitatea firmei Rom Aur, rămâne de văzut ce va face în continuare.

Tag Cloud