Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Un român ucis în urma bombardării unui petrolier grec de către forțele aviatice loiale guvernului libian

Un român ucis în urma bombardării unui petrolier grec de către forțele aviatice loiale guvernului libian

0E764B06-C8FC-4AB8-8D1D-E42B45B0FFCE w640 r1 s

Un român și un grec au decedat în urma bombardării unui petrolier grec de către un avion militar libian aparținând forțelor loiale guvernului recunoscut la nivel internațional, informează Reuters.

Oficialii militari libieni susțin că nava a acționat suspect la avertismentul transmis privind interdicția de a intra în portul Darna, din estul Libiei. În plus, susțin militarii libieni, petrolierul grec este suspectat că transporta militanți islamiști în Derna.

Compania de stat petrolieră NOC a declarat că a închiriat nava pentru a transporta combustibil pentru generarea de energie electrică la Derna din Brega, un port petrolier din vestul Libiei. Vasul a fost avariat, însă nu s-au înregistrat scurgeri din cele 12.600 de tone de petrol transportate, a declarat operatorul Aegeean Shipping Enterprises Co..

Autoritățile grecești au condamnat atacul "neprovocat și laș", în urma căruia au fost uciși doi membri ai echipajului, un român și un grec, alți doi membri fiind răniți, și au precizat că au contactat reprezentantul ONU pentru Libia și Uniunea Europeană cu privire la incident.

"Guvernul grec va lua toate măsurile necesare în raport cu autorităților libiene, în ciuda situației dificile din regiune, astfel încât tragicul incident să fie clarificat, atacatorii identificați și pedepsiți, iar familiile victimelor să primească compensații".

Tag Cloud