Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu04182024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse GFR dă afară 66 de angajaţi după ce a pierdut licitaţia de transport cărbune pentru CE Hunedoara. Marea miză e însă CE Oltenia

GFR dă afară 66 de angajaţi după ce a pierdut licitaţia de transport cărbune pentru CE Hunedoara. Marea miză e însă CE Oltenia

gruia stoica

Complexul Energetic Hunedoara a organizat în 23 iunie şi în 9 iulie o procedură de atribuire transport cărbune care până de curând era transportat pe calea ferată de  Grup Feroviar Român (GFR), controlat de omul de afaceri Gruia Stoica (foto). Licitaţia a fost câştigată însă de CFR Marfa, la suma de 44,6 milioane lei fără TVA, în defavoarea GFR. Din cauza acestui fapt, Gruia Stoica a decis să concedieze 66 de salariati de la punctul de lucru Aninoasa,  punct de lucru afectat de pierderea acestui contract, indică o hotărâre a Grup Feroviar Român, consultată de Energy Report.

Miza mai mare pentru GFR este însă contractul de livrare cărbune pentru CE Oltenia, contract în care sunt în joc peste 250 de milioane de lei. Acest contract a fost “câştigat” doar în primă instanţă de GFR, pentru că CFR Marfă a contestat licitaţia astfel că după această contectaţie, CE Oltenia a transmis pe propriul site că  “licitaţia pentru achizitia serviciului de transport carbune pe calea ferată, la CE Oltenia, nu a fost câştigată de Grup Feroviar Român, fiind în fază de evaluare, ca urmare a deciziei CNSC de continuare a procedurii”.

Revenind la contractul pierdut pentru CE Hunedoara, printre salariaţii care vor fi afectaţi de concedierile colective se numără doi şefi de staţie, cinci mecanici de locomotivă, 13 acari şi mulţi alţii.

Contractul cu CE Hunedoara se referea la "transport cărbune energetic pe calea ferată între punctele de expediţie ale furnizorilor şi staţia CFR Mintia, respectiv Antestaţie Triaj Sucursala  Electrocentrale Paroşeni şi a serviciilor de transport cărbune brut de la staţiile CFR Petroşani, Livezeni şi Lupeni la HM Vulcan, respectiv a serviciilor de manevra feroviara pe liniile ferate industriale, proprietate CEH - SA Petroşani", indică hotărârea nr. 31 a GFR.

Prin fostul contract, GFR a mai transportat cărbune pentru CE Hunedoara până în 31 iulie.

 

Tag Cloud