Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Prima clădire verde din România a suedezilor de la Skanska, aproape de finalizare

Prima clădire verde din România a suedezilor de la Skanska, aproape de finalizare

Skanska office

 

Proiect office prevăzut cu facilităţi precum panouri solare pentru încălzirea apei calde şi cu parcări dedicate pentru masinile electrice, inclusiv infrastructura aferentă, Green Court Bucharest a ajuns la faza în care prima din cele trei clădiri este construită în proporţie de 80%.  Mai precis, structura şi faţada sunt finalizate iar în octombrie ar putea fi gata.

Suedezii de la Skanska, dezvoltatorul proiectului, au semnat deja cu un prim chiriaş, Schneider Electric, care din luna mai a anului viitor vor avea sediul central în prima clădire, ocupând o suprafaţă de 3.100 mp.

„Suntem în discuţii avansate de câteva luni cu mai mulţi potenţiali chiriaşi şi cred că vom închiria clădirea integral până la sfârşitul lucrărilor. Printre posibilii chiriaşi sunt companii din sectoarele bancar, IT şi industrial“, a declarat Marcin Lapinski, preşedinte al Skanska Property România.

Suedezii nu exclud colaborarea cu niciun agent de închirieri însă în acest moment îi au drept agenţii co-exclusivi pe cei de la Colliers şi CBRE.

Proiectul este situat la circa 100 de metri de staţia de metrou Aurel Vlaicu, “peste drum” de Sky Tower, cea mai înaltă clădire office din România.

 

Tag Cloud