Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu04182024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Preturi Benzina Stiri Preturi Benzina Preturi Motorina Mărțișor de la Petrom: ieftiniri la benzină și motorină începând cu miezul nopții

Mărțișor de la Petrom: ieftiniri la benzină și motorină începând cu miezul nopții

20130228 - ieftiniri benzina1 martie sosește cu un cadou de la Petrom, care, după mai multe săptămâni de majorare a prețurilor la carburanți, a decis să ieftinească atât benzina, cât și motorina. Mișcarea companiei românești se suprapunere pe o evoluție similară a prețului internațional al țițeiului, care, după un debut de an plin de creșteri, a început să coboare.

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, va coborî prețurile la benzină şi motorină, începând cu data de 1 martie, ora 00:00. Petrom va ieftini benzina cu 5 bani pe litru şi motorina cu 4 bani pe litru, informează Economica.net.

Țițeiul WTI cu livrare în aprilie s-a depreciat joi pe NYMEX cu 2 cenți, până la 92,74 dolari pe baril, la un volum de tranzacționare cu 22% mai redus decât media ultimei sute de zile.. Prețul WTI a pierdut numai puțin de 4,9% în ultima lună. Bloomberg pune această evoluție pe seama unei creșteri economice a economiei americane sub cea anticipată de specialiști.

țițeiul Brent cu livrare în aprilie a câștigat 50 de cenți, sau 0,5%, ajungând la 112,37 dolari pe baril, pe bursa londoneză ICE Futures Europe. Volumul de tranzacționare a fost cu 20% mai mare decât media ultimei sute de zile.

 

Tag Cloud