Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare "Benzinarii" XXL, clienții Ioanei Băsescu, în insolvenţă, ca să-şi poată plăti impozitul

"Benzinarii" XXL, clienții Ioanei Băsescu, în insolvenţă, ca să-şi poată plăti impozitul

Ioana Basescu b

 

Firma XXL Oil, care a vândut una din cele trei benzinării către NIS prin notarul Ioana Băsescu pentru a fi transformată în benzinărie Gazprom, a cerut compensarea impozitului pe profit cu TVA de rambursat dar cererea de rambursare TVA a fost respinsă în primă instanţă. Benzinăria a atacat decizia şi a obţinut suspendarea executării acesteia. Cu toate acestea, DGRFP Braşov a început executarea silită, fapt care i-a făcut pe patronii benzinăriei să-şi ceară insolvenţa, cerere admisă la Tribunal, indică documentele administratorului judiciar, consultate de Energy Report.

XXL Oil a precizat la Tribunal faptul că deşi a cerut compensarea impozitului pe profit cu TVA de rambursat, cererea de rambursare TVA a fost respinsă printr-o decizie prin care, în plus, s-a stabilit în sarcina benzinăriei plata a circa 700.000 de lei constând în TVA nerambursabil şi dobânzi aferente de întârziere.

Benzinăria a atacat decizia şi a obţinut suspendarea executării acesteia. Cu toate acestea, DGRFP Braşov a început executarea silită.

Proprietarii XXL susţin că nu au lichidităţi pentru plata acestor bani astfel că au văzut ca singura cale de scăpare  în acest sens să se ceară în insolvenţă.

În tabelul preliminar revizuit de creanţe, total creanţelor admise este de 897.514 lei, din care peste 93% către Fisc.

Firma a avut afaceri prospere, de aproape 20 milioane de lei, până să intervină Fiscul. Reprezentanţii benzinăriei îşi propun reorganizarea judiciară.

Benzinăria XXL Oil de pe Calea Radnei din Arad (aparţinătoare de firma XXL Oil de mai sus) a fost cumpărată în 31 iulie 2012 de NIS (controlată indirect de Gazprom prin Gazpromneft) şi a fost legalizată de notarul Ioana Băsescu, fiica fostului preşedinte al României.

 

Tag Cloud