Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Mon07152024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Directorul din România al Socar Petroleum, premiat pentru merite deosebite cu încă un mandat

Directorul din România al Socar Petroleum, premiat pentru merite deosebite cu încă un mandat

Socar

Lanţul de benzinării Socar Petroleum, deţinut în întregime de compania de stat Socar (prescurtare de la The State Oil Company of Azerbaijan Republic) prin două companii înregistrate în Olanda, Becrux şi Gacrux, a hotărât recent să prelungească mandatul de director general al lui Hamza Karimov pentru încă trei ani. În documentul companiei, consultatde Energy Report se indică faptul că “Activitatea Societăţii a crescut semnificativ în ultimii doi ani de la 15 staţii la 32 de staţii şi de la 339 de angajaţi la 440 de angajaţi”.

Mandatul lui Karimov expira în septembrie 2015, atât cel de administrator cât şi cel de director general. Mandatul de administrator a fost prelungit cu patru ani iar mandatul de director general a fost prelungit cu trei ani.

În acelaşi timp, acţionarii companiei au aprobat un mandat de reprezentare limitată a companiei de către managerrul financiar Rashad Abassov şi la fel pentru managerul operaţional Ramin Allyev. Niciunul dintre ultimii doi nu vor fi numiţi directori.

Socar şi-a făcut intrarea în România cumpărând 90% din acţiunile firmei botoşănene Romtranspetrol, companie cu vechime de peste zece ani pe piaţa de produse petroliere şi mulţi ani un important partener al Rompetrol. Romtranspetrol avea însă multe datorii astfel că achiziţia de către Socar a fost în primul rând o re-punere pe picioare a afacerii. Apoi, azerii au cumpărat şi restul de 10%, astfel că deţin integral controlul lanţului de benzinării din România.

Revenind la extindere, obiectivul declarat al azerilor de la Socar este să ajungă la cota de 10% pe piaţa distribuţiei de carburanţi din România, adică peste 100 de staţii, la cum arată piaţa acum.

SOCAR deţine, în acest moment, staţii de alimentare în următoarele judeţe din România: Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi, Bihor, Bistriţa, Buzău, Bacău, Vrancea, Timiş, Ilfov, Cluj, Vâlcea, Arad şi Sibiu.

Tag Cloud