Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Transport si Stocare Tinmar Ind, recuperatorii de la Kruk şi Fiscul, păgubiţi de o benzinărie falimentară din Argeş

Tinmar Ind, recuperatorii de la Kruk şi Fiscul, păgubiţi de o benzinărie falimentară din Argeş

benzinarie arges

 

O benzinărie de pe şoseaua Piteşti-Câmpulung, Km 25, înfiinţată în anul 1995 a intrat în faliment după ce în anii din urmă avea rulaj de 2-2,5 milioane de lei. În prezent nu a mai lăsat mare lucru de valorificat pentru a-şi plăti datoriile. Nici pentru plata lichidatorului judiciar nu se mai găsesc bani pentru continuarea procedurii de insolvenţă.

Firma care operează benzinăria din Argeş este Eden Blue Oil, sub conducerea Marianei Măndescu iar datoriile neplătite sar de 460.000 de lei iar pe lângă aceste datorii e posibil să mai existe şi altele, în funcţie de cum se definitivează sentinţele la Tribunal.

Tinmar Ind a semnat  cu Eden încă din anul 2008 un contract prin care i-a furnizat produse petroliere. Benzinăria nu a achitat însă o factură de circa 75.000 de lei către cei de la Tinmar Ind iar şansele de recuperare par destul de reduse.

Şi Raiffeisen vrea bani de la această benzinărie ca urmare a unui contract de credit semnat încă din noiembrie 2011. Pentru recuperarea banilor, banca a făcut cu recuperatorii de la Kruk  o cesiune de creanţă. Tribunalul a respins în primă instanţă cererea formulată de recuperatori, fără ca sentinţa să fie definitivă.

Fiscul din Argeş are de recuperat 388.000 de lei.

Într-o şedinţă din urmă cu câteva săptămâni, lichidatorul propunea închiderea procedurii insolvenţei, în cazul în care creditorii nu-l plătesc pentru continuarea acestui proces.

 

Tag Cloud