Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Rafinare si Marketing Lukoil, încă 1 mld. lei la rafinăria Petrotel din Ploieşti

Lukoil, încă 1 mld. lei la rafinăria Petrotel din Ploieşti

rafinarie Petrotel Lukoil

Consiliul de Administraţie al Petrotel-Lukoil, una din cele trei rafinării funcţionale care au mai rămas în România, a convocat AGEA pentru 23 aprilie, pe ordinea de zi fiind aprobarea emisiunii de acţiuni cu valoare nominală de aproape un miliard de lei, indică un document al companiei, consultat de Energy Report.

Propunerea vizează aprobarea emisiunii a 40.689.000 de acţiuni cu o valoare de emisiune de 24,5 lei. Acţionarii ar urma să aibă drept de preferinţă la subscrieri iar declaraţiile de subscriere însoţite de dovada plăţii ar urma să fie transmise Consiliului de Administraţie.

Ordinea de zi mai are şi propunerea ca după trecerea termenului de subscriere să fie majorat capitalul social. Capitalul companiei este împărţit între Lukoil Europe Holdings BV, cu o deţinere de circa 97% şi alţi acţionari, cu aproape 3%.

Rafinăria Petrotel-Lukoil are o tradiţie de peste 100 de ani în prelucrarea ţiţeiului, iar din 1998, pachetul majoritar al acesteia a fost preluat de gigantul rus Lukoil.

Lukoil România este unul dintre primii jucatori ai pieţei petroliere româneşti, cu o cotă de circa 20% din piaţa totală de produse petroliere. Compania are o reţea de circa 300 de staţii de distribuţie carburanţi.

Tag Cloud