Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri04192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Sterling a prelungit mandatul directorului subsidiarei româneşti, Midia Resources

Sterling a prelungit mandatul directorului subsidiarei româneşti, Midia Resources

sterling

Compania canadiană de petrol È™i gaze Sterling Resources, care operează în România prin intermediul subsidiarei locale Midia Resources SRL, a prelungit cu trei ani mandatul de administrator al canadianului Mark Douglas Beacom de la 6 decembrie 2014 până în 6 decembrie 2017, indică o hotărâre a  Midia Resources, consultată de Energy Report.

Printre mişcările mai importante ale canadienilor din ultima perioadă mai amintim aici renunţarea la explorările de gaze de şist din Oltenia, prin renunţarea la concesiunea Craiova Sud, care a a devenit efectivă începând cu 15 decembrie 2013. Cu acea ocazie, compania a anunţat că nu mai dispune de nici un fel de resurse de gaze naturale neconvenționale.

Pe 11 aprilie 2014 a început forajul unei sonde de explorare în blocul offshore Muridava din Marea Neagră, la care canadienii dețin o participație de 40%, urmând ca, anul viitor, să mai fie forate două sonde. De asemenea, în ianuarie anul acesta a fost finalizate lucrări de prospecțiune seismică 3D pe o suprafață de 550 de kilometri pătrați din blocul offshore Luceafărul din Marea Neagră, unde Sterling deține o participație de 50% și este operator al concesiunii. Procesarea și interpretarea datelor obținute ar urma să fie finalizată la jumătatea acestui an.

În februarie 2014, Sterling Resources a încasat suma netă, după impozitare, de 29,4 milioane de dolari, în urma vânzării porţiunii de apă adâncă a perimetrului offshore Midia XV ("Midia Deep") din Marea Neagră, se arată în raportul anual al Sterling. În ianuarie 2014 a intrat în vigoare contractul de transfer semnat încă din octombrie 2012 de către Exxon Mobil și OMV Petrom, pe de o parte, și Sterling Resources Ltd. şi Petro Ventures Europe BV, de cealaltă parte, după aprobarea transferului de către guvernul de la Bucureşti.

 

Tag Cloud