Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Rompetrol şi-a înfiinţat o nouă companie în România

Rompetrol şi-a înfiinţat o nouă companie în România

Rompetrol exploration

Grupul Rompetrol a înfiinţat recent o nouă firmă în România, având ca obiect de activitate extracţia petrolului brut, indică un document consultat de Energy Report. La conducerea noii firme sunt mai mulţi directori şi administratori de la Rompetrol Well Services.

Firma se numeşte Rompetrol Exploration and Production SRL, are un capital social de un milion de lei, vărsat integral şi îi are ca asociaţi pe Rompetrol Group NV cu o participaţie de 99,99% şi Rompetrol Group Corporate Center cu 0,01%. Sediul este in Piaţa Presei, în turnul de nord al City Gate, unde din anul 2010 este şi sediul Rompetrol.

Directorul general unic al noii companii este Kuanysh Kudaibergenov din Kazakhstan. Kudaibergenov a fost ales şi membru al Consiliului de administraţie al Rompetrol Well Services în aprilie 2013, pentru un an, după ce Retayev Nurkanat a renunţat la funcţie.

Unul dintre administratori este Valeriu Sverdlov, cel care anul trecut a fost numit director general al companiei Rompetrol Well Services în locul lui Adrian Ion Stanescu, care a fost revocat din funcţie.

Un alt administrator este Talgat Issayev, cel care anul trecut l-a înlocuit la preşedinţia Consiliul de Administratie al Rompetrol Well Services tot pe Adrian Ion Stanescu.

Auditorul Rompetrol Well Services este, asemeni altor entităţi ale grupului, Ernst and Young.

Rompetrol Well Services nu este singura firmă din grup care să se ocupe cu extracţia petrolului brut. Şi Rompetrol Well Services este specializată în servicii de sondă pentru extracţia ţiţeiului şi gazelor naturale dar şi o divizie a Rompetrol SA.

Înfiinţarea noii firme vine poate şi în contextul în care kazahii au anunţat recent că vor să investească 1.500 miliarde tenge (9,9 miliarde de dolari) în explorare şi producţie pentru următorii zece ani, în încercarea de a-şi dubla rezervele de ţiţei şi gaz condensat.

Compania are de mai mult timp un portofoliu de lucrări de servicii la sondă în România (şi vor să-şi consolideze prezenţa în regiunea Mării Negre), Libia şi Kazahstan dar vizează şi începerea de proiecte noi în Africa de Nord şi Orientul Mijlociu.

În România mai deţine cinci perimetre de explorare geologică, în Satu Mare, Zegujani, Greşu, Nereju şi Focşani. Una dintre sondele recente este cea din perimetrul Zegujani, cu o suprafaţă de 1.800 kilometri pătraţi, amplasat pe teritoriul judeţelor Mehedinţi şi Gorj, unde Rompetrol a început forajul anul trecut.

Tag Cloud