Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Rompetrol Well Services, afaceri cu 25% mai mari în 2013

Rompetrol Well Services, afaceri cu 25% mai mari în 2013

Rompetrol Well

Rompetrol Well Services, partea grupului Rompetrol specializată în servicii de sondă pentru extracţia ţiţeiului şi gazelor naturale, a avut anul trecut o cifră de afaceri netă de 121,3 milioane lei, cu 25% mai mult decât în anul 2012, indică rezultatele financiare preliminare ale companiei.

Aceeaşi creştere procentuală s-a înregistrat şi în cazul profitului net, de la 22 milioane de lei în anul 2012 la 27,6 milioane lei anul trecut. Profitul din exploatare a fost anul trecut de 30 de milioane lei, de la 23 de milioane în anul 2012.

Printre schimbările mai importante produse asupra rezultatelor companiei pe parcursul anului trecut a fost şi reducerea substanţială a capitalului social, de la 194,5 milioane lei la 28,5 milioane lei, reducere produsă nu asupra capitalului subscris şi vărsat, care a rămas acelaşi ci la capitolul ajustări de capital social.

Interesant este şi că afacerile companiei au crescut pe fondul unor majorări ale cheltuielilor cu salariile de la 20,5 milioane lei la 21,6 milioane lei dar şi cu creşteri ale cheltuielilor cu asigurările şi protecţia socială.

Rompetrol Well Services (RWS) este o companie membră a Grupului Rompetrol NV din anul 2000, specializată în servicii de sondă pentru extracţia ţiţeiului şi gazelor naturale. Grupul Rompetrol este deţinut de compania de stat din KazMunaiGaz din Kazahstan iar acţiunile Rompetrol Well Services sunt deţinute în proporţie de 71,74% de Rompetrol.

Din luna mai a anului trecut, directorul general al companiei Rompetrol Well Services este Valeriu Sverdlov, după ce Adrian Ion Stănescu a fost revocat fin funcţie şi numit director general adjunct.

Tag Cloud