Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Gas Plus a contractat servicii de asistență și consultanță juridică pentru activitățile de explorare offshore din Marea Neagră

Gas Plus a contractat servicii de asistență și consultanță juridică pentru activitățile de explorare offshore din Marea Neagră

Sterling Romanian Prospects 400x299 550x300

Compania italiană Gas Plus a selectat casa de avocatură Mareş/Danilescu/Mareş în vederea furnizării de servicii de asistenţă şi consultanţă juridică pentru toate afacerile derulate în România. Gas Plus este parte a consorţiului de firme care desfăşoară activităţi de explorare de petrol şi gaze în perimetrele Midia şi Pelican din Marea Neagră.

Echipa de avocaţi este condusă de către Mihai Mareş, avocatul coordonator al Mareş / Danilescu / Mareş, se precizează într-un comunicat la casei de avocatură.

„Explorarea offshore din Marea Neagră este extrem de importantă, fiind un pas major pentru România în a obţine independenţa energetică și a deveni un jucător de talie europeană în acest domeniu. În acest context, echipa de avocaţi Mareș/Danilescu/Mareș, care dețin expertiză consolidată în practica internă şi internaţională din domeniul petrol şi gaze, va oferi consultanţă juridică companiei Gas Plus participând la unul dintre proiectele strategice ale României”, a declarat Mihai Mareş, managing partner al casei de avocatură Mareş/Danilescu/Mareş.

Gas Plus, al patrulea cel mai mare producător de gaz din Italia, are o participaţie de 15% în cele două perimetre de exploatare offshore din Marea Neagră, restul fiind deţinut de către Sterling Resources (65%) şi Petro Ventures Europe (20%). Participaţia de 15% deţinută de Gas Plus în perimetrele Midia şi Pelican din Marea Neagră, achiziționată în noiembrie 2011 de la Sterling Resources, corespunde unei rezerve de hidrocarburi de aproape 1,4 miliarde de metri cubi.

Tag Cloud