Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Wed06192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Prigoană jr lichidează eoliene, Prigoană sr le inaugurează

Prigoană jr lichidează eoliene, Prigoană sr le inaugurează

prigoana sr jr

În timp ce tatăl său, Silviu Prigoană, inaugurează un parc eolian de 25 de milioane de euro în vârful munţilor Apuseni, Honorius Prigoană tocmai a hotărât să dizolve şi să lichideze “Eolian Green Energy” împreună cu asociaţii săi, indică un document al companiei de proiect, consultat de Energy Report.

Asociaţii lui Prigoană Jr. în acest proiect sunt bucureşteanul Gheorghe Radu şi ploieşteanul Sorin Mihai. În anii trecuţi, din această firmă deţinea o parte şi Silviu Prigoană. Acum, actualii asociaţi au hotărât dizolvarea voluntară a firmei, fără numire de lichidator.

Tot de curând, Prigoană JR. a renunţat şi la “Waste to Energy”. Firma, înfiinţată încă din anul 2009, mai precis jumătate din afacere, deţinută de Prigoană JR, a fost vândută către asociaţii săi Rareş şi Anca Gardus. De altfel, mare lucru de vândut nu era. Asta pentru că asociaţii firmei au declarat pe proprie răspundere că firma nu a desfăşurat activitate de la data înfiinţării.

Revenind la omul de afaceri Silviu Prigoană, să amintim că acesta, împreună cu alţi doi asociaţi, au anunţat săptămânile trecute că pregătesc inaugurarea unui parc eolian cu o capacitate instalată de 11,5 MW în urma unei investiţii de 25 milioane de euro (din care 18 milioane de euro obţinuţi printr-o finanţare europeană şi naţională) prin firma Energo Proiect.

De altfel, Silviu Prigoană a anunţat încă de la începutul crizei că se apucă de eoliene şi în Dobrogea iar Honorius Prigoană, la rândul său, a susţinut că are în derulare opt proiecte de microhidrocentrale, urmând ca să vândă curentul produs de acestea către Electrica.

Silviu Prigoană deţine şi zeci de hectare de teren în preajma Munţilor Măcin, în interiorul ariei protejate, dar a renunţat cel puţin temporar la planurile cu eolienele din acea zonă din cauza... păsărilor (pentru că autorităţile de mediu au înăsprit condiţiile de autorizare a investiţiilor). Nici Prigoană Jr. nu a mai insistat de atunci asupra subiectului cu microhidrocentralele.

Tag Cloud