Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Tue04162024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Parc solar din Dolj, refinanţat cu 4,8 mil. €. Asociat Tinmar Ind

Parc solar din Dolj, refinanţat cu 4,8 mil. €. Asociat Tinmar Ind

fotovoltaic 59047500

Tinmar Ind, cel mai mare comerciant privat cu electricitate din România, a hotărât şi aprobat contractarea de către Solprim, firmă la care este asociat, a unui credit de 4,752 milioane de euro de la OTP Bank pentru refinanţarea construirii şi punerii în funcţiune a unui parc fotovoltaic din localitatea Șîmnicu de Sus din judeţul Dolj, indică un document recent al Tinmar Ind, consultat de Energy Report.

Refinanţarea se face pe o perioadă de 10 ani (120 de luni). La aceasta se adaugă şi contractarea unui credit de 70.000 de euro de la aceeaşi bancă având ca destinaţie finanţarea de operaţiuni cu instrumente financiare derivate pentru o perioadă de 12 luni, precum şi prelungirea cu noi perioade de creditare, dacă va fi cazul.

Tinmar Ind va garanta în solidar cu Solprim, în calitate de co-debitor, restituirea creditului contractat.

Proiectul din Șimnicu de Sus, cu o putere instalată de 8 MWp și o suprafață de 15 hectare, este un proiect fotovoltaic pe care grupul Tinmar l-a dezvoltat și conectat în iunie 2013. Facilitățile parcului au fost construite și echipate de către compania germană ET Solar.

Transformatoarele sunt Schneider Electric iar randamentul parcului este proiectat pentru 81,6%, potrivit datelor Tinmar Ind.

Marele trader de electricitate a avut în prima jumătate a anului trecut, conform situaţiilor financiare interimare simplificate, un profit al perioadei de 9,7 milioane de euro (după scăderea impozitului pe profit), după ce anul 2013 a fost încheiat cu afaceri de 387 de milioane de euro şi cu un profit net de 18,2 milioane de euro.

 

Tag Cloud