Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Mai multe parcuri solare, scoase la vânzare de o companie arădeană

Mai multe parcuri solare, scoase la vânzare de o companie arădeană

fotovoltaic 59047500

De la schimbarea legislaţiei pe certificate verzi, au apărut tot mai multe companii care încearcă să scape de proiectele cu panouri solare sau măcar să vândă din părţile sociale. La fel de adevărat este că există companii specializate care şi-au făcut deja un renume din a intermedia obţinerea autorizaţiilor de construire pentru ca apoi să vândă proiectul ready to build.

Vom da în cele ce urmează, aşa cum am mai făcut-o şi în alte articolele trecute, un exemplu concret al unei astfel de companii care a vândut şi continuă să vândă pe acest segment al energiei regenerabile.

Este vorba despre Inversolar Energy din Arad, care tocmai a vândut cei 19,5% din proiectul Piramida Soarelui din localitatea Frumuşeni, proiect cu o capacitate instalată de 4,5 MW pe 12,5 hectaere, părţi sociale vândurte cu preţul brut de 210.000 de euro.

De altfel, compania mai are la vânzare şi proiecte la cheie sau proiecte cu autorizaţiile obţinute. Spre exemplu, deţineri în cinci proiecte în localitatea Vladimirescu cu capacităţi de la 1 MW la 4,5MW, operate de diverse firme (Auto Solar, Antic Mode, Electra Ecology, Util Vest Power), proiecte în proprietate, la care se adaugă proiecte avute în concesiune în localităţi precum Dej, Bata sau Chişineu Criş.

Inversolar Energy a fost înființată ca și o companie specializată în proiectarea și construirea de parcuri fotovoltaice, extinzându-și ulterior preocupările spre activități de tranzacționare a energiei electrice și a certificatelor verzi și furnizare de energie către consumatorii finali.

În anul 2011, compania a demarat investițiile în dezvoltarea celui mai mare portofoliu de proiecte regenerabile din România, cu un volum de aproximativ 300 MW răspândiți în peste cinci județe.

 

Tag Cloud