Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu04252024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana E.On renunţă şi nu prea la eolienele din România. ERR şi-a majorat capitalul social

E.On renunţă şi nu prea la eolienele din România. ERR şi-a majorat capitalul social

Eon eoliene

E.On România, asociatul unic al E.On Regenerabile România (ERR), a decis să majoreze cu circa 6,6 milioane de lei capitalul social al companiei de regenerabile locale, indică o decizie a ERR consultată de Energy Report.

În luna aprilie, Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România declara referitor la proiectele eoliene locale ale marelui grup german că “proiectele de energie regenerabilă au fost oprite. Suntem norocoşi că nu am ajuns departe cu investiţiile şi ne-am oprit la timp. Aşa se explică faptul că nu am avut cheltuieli prea mari cu acestea”.

E.ON România, subsidiară a grupului german de utilităţi E.ON, a anunţat în anul 2010 că are în dezvoltare trei proiecte eoliene, cu o capacitate instalată totală de peste 100 MW.

Cele trei parcuri ar fi urmat să aibă capacităţi instalate de câte 30, 36 şi respectiv 46 MW, toate cele trei parcuri fiind localizate în zone din Vaslui. Astfel, parcul de 30 MW ar fi urmat să fie localizat în zona comunelor Fălciu-Berezeni, cel de 46 MW la Roşieşti iar cel de 36 MW la Vetrişoara.

Actuala decizie de majorare a capitalului social ar urma să ridice valoarea acestuia de la circa 14,2 milioane lei la circa 20,8 milioane de lei. Această majorare se face prin conversia unei creanţe pe care E.On România o are asupra ERR.

Rămâne de văzut dacă majorarea capitalului va avea vreun rol în deciziile de investiţii ale grupului. Un grup care, spre deosebire de CEZ sau Enel, nu a pus prea mare accent pe energia regenerabilă în România.

Nemţii susţin în schimb că au investit, în total, anul trecut, circa 369 milioane de lei (83 milioane de euro) în special în modernizarea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice. De asemenea, susţin că pentru 2014 au fost bugetate investiţii de 406 milioane de lei (aproximativ 95 milioane de euro), sumele fiind direcţionate cu prioritate către proiectele de modernizare a reţelelor de distribuţie.

Tag Cloud