Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Solek nu mai vinde către Tinmar Ind şi revizuieşte afacerile din România

Solek nu mai vinde către Tinmar Ind şi revizuieşte afacerile din România

fotovoltaic 59047500

 Chiar dacă marele dezvoltator ceh Solek a hotărât în AGA să vândă două proiecte fotovoltaice către omul de afaceri Augustin Oancea şi grupul Tinmar Ind, hotărârile de vânzare fiind publicate în Monitorul Oficial,  tranzacţiile nu au mai avut loc, a declarat pentru Energy Report David Novy, CEO pentru Republica Cehă, Slovacia şi România al Solek Group.

Pentru ca tranzacţiile să fi avut loc trebuia ca după trecerea perioadei de opoziţii de la publicarea hotărârilor în Monitorul Oficial, toate părţile să fi fost de acord cu tranzacţiile. Nu s-a întâmplat aşa.

Oricum, tot în Monitorul Oficial au apărut hotărâri privind radierea a 12 proiecte de parcuri cu panouri solare ale grupului ceh. Firmele despre care, cel puţin în primă instanţă, s-a luat hotărârea oficială de radiere şi lichidare sunt: Solek Project Beige, Solek Project Brown, Solek Project Red, Indigo, Green, Blue, Violet, White, Yellow, Purple, Orange şi Magenta.

“Nu discutăm deocamdată de noi investiţii. În acest moment ne concentrăm pe creşterea performanţelor parcurilor noastre. Recent, am intrat pe pieţele din Turcia şi Chile”, a mai declarat David Novy pentru Energy Report.

Merită amintit tot aici şi că grupul ceh a primit la începutul verii peste 6 milioane de euro de la OTP şi Garanti Leasing pentru refinanţarea a patru parcuri solare din România.

Investitorii cehi de mai sus au mai multe proiecte în România, atât finalizate cât şi gata de construcţie (cu toate aprobările şi avizele luate). Mai mult decât atât, câteva dintre parcurile fotovoltaice finalizate de către aceştia figurează pe site ca fiind deja vândute.

Parcurile destinate Tinmar Ind dar cu tranzacţii nefinalizate până la urmă sunt un parc de la Goleşti (operat de Solek Project Alpha) şi altul de la Troianul (operat de Solek Project Txi).

Tag Cloud