Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Tue04162024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Un decan din Politehnica Timişoara şi doi tineri arabi şi-au încercat norocul cu fotovoltaicele. Ghinion

Un decan din Politehnica Timişoara şi doi tineri arabi şi-au încercat norocul cu fotovoltaicele. Ghinion

Mocanu decanu

Doctor în economie, profesorul Marian Mocan (foto) este şi decanul Facultății de Management în Producție și Transporturi din cadrul Universității Politehnica din Timişoara. Acesta, împreună cu doi tineri arabi, născuţi în Tunisia, au înfiinţat la începutul anului trecut două firme de panouri solare, Timiş Solar şi BBC Solar, indică informaţiile deţinute de Energy Report.

Tinerii arabi sunt Mohamed Ali Rekik din Tunisia, 26 de ani, care este cunoscător şi vorbitor al limbii române şi Boubaker Siala, 34 de ani, născut tot în Tunisia dar domiciliat în Germania. Pe lângă aceştia doi mai este asociat în cele două proiecte solare şi un alt timişorean, Sorin Henţ.

Firmele au fost înfiinţate în februarie 2013. Nu a trecut însă prea mult timp şi în luna septembrie a anului trecut şi-au suspendat activitatea, probabil în aşteptarea unor vremuri mai bune.

Săptămânile trecute însă, decanul şi cu ceilalţi asociaţi s-au săturat de aşteptat vremuri mai bune şi au hotărât de comun acord dizolvarea celor două firme.

Dacă mai e nevoie să spunem, Marian Mocan se recomandă ca fiind... profesor inginer doctor economist. Pentru reuşita în proiectele de energie regenerabilă însă, aceste titluri nu au mare importanţă.

 

Tag Cloud