Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Peste 15 mil. € investiţi într-un parc solar din Giurgiu al Samsung

Peste 15 mil. € investiţi într-un parc solar din Giurgiu al Samsung

panouri solare multe

LJG Green Source Energy Alpha, operatorul unui parc fotovoltaic de 45 MW din localitatea Slobozia, judeţul Giurgiu, a contractat săptămânile trecute mai multe credite, a căror valoare cumulată depăşeşte 15 milioane de euro, potrivit informaţiilor Energy Report.

Firma LJG Green Source Energy Alpha, parte a grupului austriac LSG Building Solutions a cumpărat în urmă cu un an 36,5 hectare de teren în localitatea Slobozia, parcul solar a fost ridicat vara trecută iar de atunci, austriecii au început să încaseze bani pe certificate verzi.

Şi alte firme din grupul austriac au investiţii în localităţi din Giurgiu, judeţ recunoscut ca având condiţii mai bune pentru astfel de investiţii în panouri solare pentru că are, în general, mai multe zile însorite şi soare mai puternic comparativ cu alte regiuni ale ţării.

Astfel, firma „soră” LJG Green Source Energy Beta a construit un parc cu panouri solare în sat Izvoarele, comuna Izvoarele, tot în Giurgiu. Este vorba de un parc fotovoltaic de 20 MW. În aceeaşi localitate, LJG Green Source Energy Gamma a amplasat o ferma de 45 MW în urma unei investiţii de 70 de milioane de euro. Cea mai mare parte din aceasta suma a mers pentru achizitionarea a 80.000 de module de policristalin de la Risen Solar, o companie din Germania, şi a 11 bucăţi de invertori SMA de la Sunny Central din SUA.

Revenind la parcul operat de LJG Green Source Energy Alpha în Slobozia, amintim că acţionarii companiei au luat hotărârea de cumpărare a terenului încă din anul 2012 însă aceeaşi acţionari au decis abia în martie 2013 să aprobe ratificările hotărârii de cumpărare. Tot în martie, acţionarii au aprobat ratificările şi pentru hotărâri similare de achiziţii terenuri, hotărâri luate încă din anul 2011.

Acţionarii LJG Green Source Energy Alpha sunt Green Source Consulting (firmă austriacă), LSG Building Solutions (firmă austriacă) şi Solluce România 1 BV (înregistrată în Olanda). Compania este controlată de Solluce România 1 BV, care la rândul său e controlată de Samsung Corp., una dintre companiile afiliate grupului Samsung.

Creditele de mai sus au fost luate pentru refinanţarea parţială a parcului. Astfel, 10,14 milioane de euro au fost luaţi de la Samsung C & T Deutschland care credit reprezenta consolidarea altor cinci contracte de împrumut. De altfel, compania a mai luat tot săptămânile trecute şi tot de la Samsung C & T Deutschland trei credite, care însumate au fost circa 4,5 milioane de euro. La acestea s-a adăugat o altă creditare intra-grup, de 800.000 de euro de la LSG Building Solutions.

 

Tag Cloud