Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu04182024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Renovalia nu se mai retrage din România şi trece la investiţii. Cu 6 luni în urmă vroia să-şi desfiinţeze proiectele regenerabile

Renovalia nu se mai retrage din România şi trece la investiţii. Cu 6 luni în urmă vroia să-şi desfiinţeze proiectele regenerabile

renovalia

Marele grup spaniol Renovalia, cu capacităţi de energie regenerabilă instalate de peste 600 MW ÅŸi multe alte proiecte în pregătire, anunÅ£a în urmă cu trei ani că investeÅŸte un miliard de dolari în eoliene alături de fondul american de capital privat First Reserve. Printre ţările vizate se număra ÅŸi România.

La noi în ţară, grupul spaniol are trei proiecte dar încă nu s-a concretizat niciunul de atunci. Mai mult decât atât, la finele anului trecut, spaniolii au anunţat că îşi desfiinţează proiectele prin dizolvarea firmelor.

De curând însă, cei de la Renovalia s-au răzgândit. Mai precis, conform unor documente consultate de Energy Report, spaniolii au renunţat la dizolvarea firmelor şi au hotărât, în primă instanţă, să majoreze capitalul social a două dintre firme cu peste 400.000 de euro.

Astfel, Renovalia Wind România va primi un plus de 327.400 de euro la capitalul social iar Renovalia Energy România un plus de 92.000 de euro.

Renovalia operează în ÅŸapte ţări (Spania, SUA,  Italia, Ungaria, Canada, Mexic ÅŸi Chile) ÅŸi are capacităţi regenerabile instalate de peste 600 MW la care se adaugă ÅŸi proiecte în construcÅ£ie.  Spaniolii mai au în pregătire pentru instalare 10 parcuri eoliene, ÅŸase parcuri cu panouri solare ÅŸi o microhidrocentrală.

 

Tag Cloud