Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Fiul lui Piţurcă şi Adrian Cristea renunţă la un parc solar. Firma de proiect va vinde mobilă

Fiul lui Piţurcă şi Adrian Cristea renunţă la un parc solar. Firma de proiect va vinde mobilă

doi piturca fotovoltaice

 

Victorio-Alexandru Piţurcă, fiul selecţionerului naţionalei de fotbal Victor Piţurcă, s-a fost asociat cu fotbalistul Adrian Cristea ca să construiască un parc cu panouri solare prin firma Pav Sun Energy. Recent însă, cei doi au cedat părţile sociale pe care le deţineau către Daniel Daia, cel de-al treilea asociat. Acesta din urmă va vinde prin firma de mai sus mobilă, articole de iluminat şi alte articole de uz casnic, indică un document consultat de Energy Report.

Alexandru Piţurcă a intrat pe segmentul energiei regenerabile încă din anii trecuţi, când şi-a propus să ridice mai multe parcuri fotovoltaice. În toamnă, după ce a ridicat unul la Piatra Olt, susţinea că aşteaptă până în 2014 să vadă dacă mai începe o investiţie de acest fel. A luat decizia să nu mai construiască.

Cât despre parcul cu panouri solare ridicat anul trecut, acesta este în Piatra Olt (judeţul Olt) şi se întinde pe două hectare concesionate de la primăria localităţii pentru 14.700 lei, pe o perioadă de 49 ani, dintre care zece ani au fost achitaţi la semnarea contractului.

Capacitatea instalată a parcului fotovoltaic de la Piatra Olt este de circa 1 MW (mai precis, putere instalată de 0,99 MW). Alexandru Piţurcă declara în toamnă pentru Mediafax că investiţia s-a ridicat la 1,3 - 1,5 milioane de euro, o parte  finanţată cu un împrumut de la Garanti Bank, altă parte din fonduri proprii.

 

Tag Cloud