Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Un parc eolian din Dobrogea al Enel prelungeşte contractul Ernst & Young după afaceri de 13 mil. € anul trecut

Un parc eolian din Dobrogea al Enel prelungeşte contractul Ernst & Young după afaceri de 13 mil. € anul trecut

eoliene Constanta

Al doilea parc eolian ca mărime ridicat anul trecut în România, Târguşor 1 din Constanţa (pe locul unu fiind parcul Pantelimon tot din Constanţa), unde turbinele au o capacitate instalată de 119,6 MW, a adus o cifră de afaceri netă pentru Enel de 58 milioane de lei (circa 13 milioane de euro).

Firma care gestionează parcul eolian este Elcomex Eol, la care asociat principal este Enel Green Power Romania cu peste 99% din părţile sociale şi Enel Green Power International BV cu 0,1 %.

Pentru această firmă, Enel Green Power Romania a plătit în numerar 800 milioane lei pentru o majorare de capital. Aportul în numerar integral subscris şi vărsat s-a făcut prin compensarea unei creanţe recente deţinută de Enel Green Power Romania (EGPR) contra Elcomex Eol, creanţă care ilustrează mărimea investiţiei italienilor în aceste turbine eoliene.

Dacă în primul an de funcţionare, cifra de afaceri netă a fost mare, firma controlată de Enel a decis să mai prelungească cu un an mandatul Ernst & Young Assurances Services.

Per grup, Enel a avut anul trecut în România un profit operaţional de 289 milioane de euro, în creştere cu 25% faţă de 2012.

 

Tag Cloud