Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Hidro si Geotermala Hydro-Carpaţi, în insolvenţă cu datorii neplătite către Cez, GDF Suez sau Rompetrol

Hydro-Carpaţi, în insolvenţă cu datorii neplătite către Cez, GDF Suez sau Rompetrol

turbine

 

Dezvoltator de proiecte de microhidrocentrale dar şi de modernizare a infrastructurii de apă pentru  oraşe din sud-vestul României, Hydro-Carpaţi a intrat recent în insolvenţă. Creanţele împotriva acestei companii se ridică la 2,4 milioane de lei iar printre creditori se numără companii precum Mi-Do com, Cez Vânzare, GDF Suez Energy România, Rompetrol Downstream sau Mercedes-Benz Leasing, indică datele administratorului judiciar, consultate de Energy Report.

Din cei 11 creditori şi pe lângă creanţele salariale, de departe cei mai mulţi bani de recuperat îi are Mi-Do com (50,11% din total).

Compania cu sediul în Slatina îi are ca asociaţi pe Marian Dumitru Chitea (80% deţineri), Andrei Nicolae Vasile (10%) şi Elena Violeta Martinescu (10%). După intrarea în insolvenţă, Marian Dumitru Chitea a fost numit şi administrator special.

Pe lângă proiectele energetice, Hydro-Carpaţi a fost implicată în ultimii ani, alături de alte companii, şi în proiecte importante de modernizare a infrastructurii de apă și apă uzată in oraşe precum Oțelu Roșu, Moldova Nouă, Caransebeș și Băile Herculane sau pentru modernizarea staţiei de epurare în Râmnicu Vâlcea.

Administratorul judiciar, Rdp Grup, susţine că drept cauze ale insolvenţei au existat atât interne cât şi externe. La externe a precizat că firma s-a confruntat cu insuficienţa comenzilor şi scumpirea utilităţilor. La acestea s-au adăugat cauze interne precum încasarea cu întârziere a creanţelor  dar şi stabilirea unor obiective nerealiste de dezvoltare, dublate de costurile prea mari cu activele.

Rdp Grup, care încasează lunar 4.000 de lei plus 10% din sumele atrase din creanţe sau vânzareade active, consideră că nu e cazul să se treacă la procedura simplificată de faliment şi că există posibilitatea reorganizării companiei.

 

Tag Cloud