Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Tinmar Ind şi-a băgat amenda în... capital

Tinmar Ind şi-a băgat amenda în... capital

Sky Tower

La doar câteva zile după ce Consiliul Concurenţei a amendat în ianuarie Tinmar Ind cu 15,28 milioane lei pentru practici anticoncurenţiale precum fixare preţuri şi împărţire clienţi cu alte firme, compania omului de afaceri Augustin Oancea a ţinut o Adunare Generală Extraordinară a Acţionarilor în care s-a hotărât majorarea capitalului cu 15,2 milioane de lei, indică un document al companiei, consultat de Energy Report.

Din respectiva sumă, 4,56 milioane de lei au fost vărsaţi pe loc iar restul de 10,64 milioane de lei urmează a fi vărsaţi în termen de 12 luni.

În 25 ianuarie, Consiliul Concurenţei a anunţat că a amendat Tinmar Ind, și Planoil Industries şi Planoil cu 15,28 milioane lei.

"În cadrul investigației, autoritatea de concurență a constatat că cele trei companii au participat la o înțelegere anticoncurențială, constând în fixarea prețurilor, discounturilor și adaosurilor comerciale, împărțirea clienților și a surselor de aprovizionare în activitatea de distribuție angro de benzină și motorină pe piața românească", a anunțat Consiliul Concurenței.

Cele trei companii sancționate au recunoscut participarea la înțelegerea anticoncurențială și au beneficiat de o reducere a amenzilor cu 20%. Tinmar Ind a primit cea mai mare amendă, cifrată la 15,28 milioane lei.

Omul de afaceri Augustin Oancea controlează mai multe firme pe lângă Tinmar Ind, care de anul trecut s-a mutat cu birourile în Sky Tower (foto). Mai amintim aici firme precum Aderlyne Limited, înregistrată în Cipru, Tinmar Green Energy, Mar-Tin Solar Energy, Tinmar Energy SA sau Tinmar Gas dar mai sunt şi altele. Aceste firme operează diverse proiecte. Amintim doar câteva în cele ce urmează.

Spre exemplu, centralele fotovoltaice Uieşti 1 (10 MW) şi Uieşti 2 (8,5 MW) sunt practic un singur proiect ce acoperă o suprafaţă de 42 de hectare, aflat în proces de dezvoltare. Producţia a început în aprilie 2013, iar acreditările au fost obţinute în luna mai 2013. Parcul e împărţit însă formal în două şi e operat de două firme controlate de marele om de afaceri: Tinmar Green Energy (la Uieşti 1) şi Mar-Tin Solar Energy (Uieşti 2).

Ca rulaj, dacă e să ne limităm doar la firma cea mai renumită, Tinmar Ind, aceasta figurează pe 2014  la Ministerul de Finanţe cu afaceri de 2,42 miliarde de lei (circa 546 milioane de euro) şi un profit de puţin peste 40 de milioane de lei, cu un număr mediu de doar 66 de salariaţi.

Tag Cloud