Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Fraţii milionari Mureşan din Cluj, profit de 9 mil. lei cu Electrogrup la nouă luni şi noi credite

Fraţii milionari Mureşan din Cluj, profit de 9 mil. lei cu Electrogrup la nouă luni şi noi credite

Electrogrup

 

Electrogrup, deţinut de fraţii milionari Simion şi Teofil Mureşan, care sunt printre cei mai bogaţi clujeni, a înregistrat în primele nouă luni ale anului trecut un profit de 8,85 milioane de lei şi un rezultat reportat de 19,86 milioane de lei, indică un document al companiei, consultat de Energy Report.

În 2014, cifra de afaceri netă a Electrogrup SA a scăzut la circa 103 milioane de lei, aproape jumătate (56%) din cei 186 milioane de lei din anul 2013, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Şi profitul net a scăzut drastic la 14,7 milioane de lei, de la 24 milioane de lei în anul 2013. Compania şi-a mărit însă numărul de angajaţi, a căror medie a fost de 252 în 2014, de la 238 în anul 2013. În aceste condiţii, recent, Electrogrup SA a hotărât să-şi deschidă o filială la Stuttgart în Germania.

Amintim că în cadrul grupului activează şi companiile Ten Energy (producător, distribuitor şi furnizor de electricitate), Ten Gaz (producător, distribuitor şi furnizor de gaze naturale), Wesee (parcuri eoliene), Alesis&GV (microhidrocentrale) şi Direct One (operator telecom). Cu acesta din urmă, compania a iniţiat un proiect de divizare parţială, valabilă începând cu 1 ianuarie 2016.

Printre clienţii Electrogrup se numără jucători mari de pe piaţa de distribuţie a energiei electrice sau din telecomunicaţii precum Enel, E.ON, CEZ Group, Electrica,  Transelectrica, Bosch, UTI Group, Vodafone, Orange, Romtelecom, UPC sau Huawei.

Printre alte hotărâri ale milionarilor clujeni luate spre finele anului trecut se numără şi prelungirea până în iulie 2018 a unui credit luat de la BCR încă din vara lui 2011.

Asta după ce o hotărâre similară luată de cei doi fraţi a avut loc la începutul lui 2014 şi a fost aceea de a majora un credit de la BRD de la 3 milioane de euro, care expira în 16 februarie, la 5 milioane de euro, şi de a-i prelungi valabilitatea cu un an până anul trecut.

Electrogrup a fost înfiinţat în anul 1997 de Teofil Mureşan, care a fost înainte dispecer şef la Dispeceratul Energetic Naţional. În anul 2000, în afacere a intrat şi fratele acestuia, Simion Mureşan.

 

Tag Cloud