Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Electrica, profituri mai mari, venituri mai mici, la 9 luni

Electrica, profituri mai mari, venituri mai mici, la 9 luni

electrica

Electrica SA, liderul local în distribuţia şi furnizarea de energie electrică a înregistrat în primele 9 luni ale acestui an un profit net consolidat de 306 milioane lei, în creştere cu 4% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013, excluzând participaţiile minoritare transferate, indică un comunicat al Electrica.

Totuşi, păstrând perioadele de comparaţie, veniturile au fost de 3,558 miliarde lei, în scadere cu 10%. Această reducere a veniturilor a fost pusă de directorul general şi pe seama pierderii unor consumatori.

Profitul operational în primele 9 luni din 2014 a fost de 372 milioane lei, în creştere cu 3%, perioadă în care Electrica a reuşit o diminuare a cheltuielilor cu 12%, pana la 3,186 miliarde lei.

În cel de-al treilea trimestru din 2014, profitul net a fost de 109 milioane lei, cu un plus de 1% faţă de trimestrul al doilea din 2014.

“Explicaţia scăderii venitului se regăseşte în evolutia consumului de energie în linie cu consumul naţional, în pierderea unor consumatori care ne provocau probleme în zona de lichidităţi, precum şi în preţurile finale la consumatorii din piaţa competitivă. De remarcat este că, în acelaşi timp, am reuşit să reducem semnificativ costurile, în primul rând prin achiziţia de energie la preţuri mai mici, precum şi prin creşterea eficientei în zona cheltuielilor operaţionale”, a declarat Ioan Roşca,  directorului general al SC Electrica SA.

Merită amintit, printre altele că, tot în perioada analizată (primele nouă luni ale anului), Electrica s-a listat la bursă şi statul şi-a redus deţinerea de la controlul total la 48,7% din capital.

De asemenea, tot în această perioadă, Servicii Energetice Oltenia a intrat în insolvenţă iar Servicii Energetice Muntenia (companie al cărei acţionar unic este tot Electrica SA) şi-a pregătit intrarea în insolvenţă.

 

Tag Cloud