Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Nelu Coman ia încă 10 mil. lei de la EximBank pentru Transenergo

Nelu Coman ia încă 10 mil. lei de la EximBank pentru Transenergo

hidrocentrala

Milionarul Nelu Coman, unul dintre aşa-numiţii “băieţi deştepţi” din energie ca urmare a faptului că firma sa Transenergo a fost ca abonată o perioadă la furnizarea de energie pentru RATB, a hotărât recent să ia 10 milioane de lei de la EximBank pe o perioadă de 24 de luni ca finanţare non-cash-multivalută, indică un document al Transenergo, consultat de Energy Report.

Mai precis, destinaţia facilităţii de finanţare este aceea de emitere scrisori de garanţie / contragaranţie bancară, în valoare de 10 milioane de lei de la EximBank pe o perioadă de 24 de luni.

Tot la EximBank a apelat Nelu Coman şi lunile trecute când a hotărât să refinanţeze un parc fotovoltaic din localitatea dâmboviţeană Sălcuţa (foto) cu 16,3 milioane lei pe şapte ani.

Milionarul a mai luat recent 10 milioane de lei de la CEC Bank pe o perioadă de 24 de luni pentru finanţarea activităţii curente.

Să mai amintim că Nelu Coman, care este şi cumpărătorul microhidrocentralelor de la Energy Holding, şi-a prelungit în primăvară cu un an a mai multe facilităţi de credit de peste 100 de milioane de lei, acordate de Banca Transilvania către Transenergo, conform unor documente consultate de Energy Report.

A fost vorba, pe rând, de prelungirea unui PGE de 52,35 milioane lei, un LC de 27,35 milioane lei, a unei linii de credit şi a plafonului de emitere contragaranţii de 15 milioane lei, prelungirea unei facilităţi de credit de 6 milioane de lei dar şi majorarea acesteia cu un milion de lei.

Printre garanţiile aferente facilităţilor s-au numărat o ipotecă mobiliară pe un Bentley Azure, ipoteci imobiliare asupra unor terenuri ale companiei din Voluntari, Otopeni, Cernica,  apartamente din Bucureşti pe străzi precum Bulevardul Dacia, Th. Speranţia precum şi cu ipoteci reale mobiliare/cesiuni pe mai multe creanţe pe curentul furnizat unor companii printre care OMV, Electrica Furnizare, GDF Suez şi multe altele.

În acte, Transenergo este controlată de Rada Coman, care deţine 63,43%. Soţul acesteia, Nelu Coman, directorul Transenergo, are o participaţie de 6,35% iar 30,22% din acţiuni sunt deţinute de Iosif Brăzdău.

 

Tag Cloud