Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Şeful Tinmar Ind îşi mută banii în… Elveţia. KPMG este noul auditor

Şeful Tinmar Ind îşi mută banii în… Elveţia. KPMG este noul auditor

Tinmar Ind panouri 2

 Tinmar Ind, unul din cei mai mari comercianţi cu electricitate din România a apelat la avocaţii de la  Biriş Goran pentru a face mai multe schimbări în firmă. Augustin Oancea, care controlează Tinmar Ind, transferă prin aport în natură peste 65% din capitalul firmei către Jo Holding, o firmă elveţiană creată tocmai cu acest capital trasferat. Noua Jo Holding va fi astfel, pe hârtie, noul acţionar majoritar al Tinmar Ind, reiese dintr-o hotărâre recentă a Tinmar Ind.

O altă schimbare pe care a făcut-o omul de afaceri Augustin Oancea a fost să înlocuiască auditorul Fiscal Consult cu KPMG Audit.

Tinmar Ind apelează în acest sens la avocaţii Teodora Oţetea, Anduţa Tănase şi Delia Cozma de la Biriş Goran, care avocaţi, împreună sau separat, urmează a duce la bun sfârşit aceste schimbări.

Ca urmare a acestor schimbări şi după documentele eliberate de elveţieni, Jo Holding va deţine 65,84% din Tinmar Ind, Victory Executive 18,83% şi Mar-Tin Consulting & Management 15,33%. Oancea controlează de altfel şi celelalte două firme, Mar-Tin Consulting & Management şi Victory Executive, astfel că toate aceste mişcări par a fi doar o încercare de optimizare a taxelor plătite.

Potrivit datelor ANRE, Tinmar-Ind a avut anul trecut o cotă de piaţă de 5,81% pe segmentul concurenţial al pieţei de energie, fiind cel mai mare furnizor pe acest segment, după Electrica Furnizare, firmă de stat, care deţine o cotă de 11,83%.

În 2012, Tinmar-Ind a avut afaceri de 1,38 de miliarde de lei (peste 311 milioane de euro), nivel similar cu cel din 2011, în timp ce profitul net a crescut cu 40%, până la 30,1 milioane de lei (6,7 milioane de euro).

Pentru anul 2013, firma şi-a propus afaceri de 374 milioane de euro şi un profit brut de 13,5 milioane de euro.

 

Tag Cloud