Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri04192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Băncile se orientează, nu mai dau bani imobiliarelor dar dau pe energie. Tinmar Ind îşi prelungeşte un credit la 88 milioane de lei cu încă un an

Băncile se orientează, nu mai dau bani imobiliarelor dar dau pe energie. Tinmar Ind îşi prelungeşte un credit la 88 milioane de lei cu încă un an

Fotovoltaice nemti

Cel mai mare comerciant privat cu electricitate din România, Tinmar Ind, controlat de omul de afaceri Augustin Oancea din Câmpina, a hotărât la finele lunii septembrie  prelungirea unei facilităţi de credit multiprodus ÅŸi modificarea la 88 milioane de lei pentru o perioadă de 12 luni, la BCR, arată un document al companiei. De asemenea, Oancea a hotărât ÅŸi prelungirea plafonului pentru scrisori de garanÅ£ie ÅŸi modificarea acestuia la 8,315 milioane de euro, la fel, pentru o perioadă de 12 luni.

S-au propus în garanţie contracte încheiate cu clienţii Tinmar Ind, prin cesionarea creanţelor rezultate din respectivele contracte. De asemenea, au fost menţinute în garanţie imobilele acceptate deja de BCR în rapoartele de evaluare. Este vorba de mai multe terenuri din Ilfov şi Câmpina, precum şi apartamente valoroase din Bucureşti, pe străzi precum Şoseaua Nordului, Cpt. Av. Alexandru Şerbănescu sau Dinu Vintilă.

Tinmar a anunţat încă din vara anului 2011 că vrea să acceseze credite de până la 24 de milioane de euro. Pe atunci, compania anunţa că banii sunt pentru activitatea de zi cu zi a firmei. De atunci, compania controlată de Oancea a finalizat deja mai multe proiecte de energie regenerabilă şi a cumpărat altele.

Recent, la începutul verii, Tinmar-Ind  a finalizat trei centrale solare în Oltenia, cu o capacitate instalată totală de 28 MW. PuÅ£in mai înainte, în aprilie, au mai finalizat proiecte cu o capacitate instalată totală de 22 MW, ceea ce ridică portofoliul fotovoltaic al companiei la 50 MW.

În februarie, Tinmar-Ind a fost implicată în cea mai spectaculoasă tranzacţie cu energie electrică a anului curent când a cumpărat pe OPCOM, de la Interagro a lui Ioan Nicolae, 15.120 MWh de energie în bandă, la un preţ de 253 lei/MWh, cel mai mare preţ care s-a obţinut pentru acest tip de energie în istoria recentă a bursei.

Potrivit datelor ANRE, Tinmar-Ind a avut anul trecut o cotă de piaţă de 5,81% pe segmentul concurenţial al pieței de energie, fiind cel mai mare furnizor pe acest segment, după Electrica Furnizare, firmă de stat, care deţine o cotă de 11,83%.

În 2012, Tinmar-Ind a avut afaceri de 1,38 de miliarde de lei (peste 311 milioane de euro), nivel similar cu cel din 2011, în timp ce profitul net a crescut cu 40%, până la 30,1 milioane de lei (6,7 milioane de euro).

Pentru anul 2013, firma îşi propune afaceri de 374 milioane de euro şi un profit brut de 13,5 milioane de euro.

Tag Cloud