Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Sat04272024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Petrol si Gaze Stiri Petrol si Gaze Explorare si Productie Corinth Pipeworks, contract de peste 100 milioane euro pentru Neptun Deep. Grecii nu au semnat cu OMV Petrom şi Romgaz, ci vor fi subcontractori ai corporației japoneze Sumitomo

Corinth Pipeworks, contract de peste 100 milioane euro pentru Neptun Deep. Grecii nu au semnat cu OMV Petrom şi Romgaz, ci vor fi subcontractori ai corporației japoneze Sumitomo

Compania greacă Corinth Pipeworks va furniza aproximativ 160 km de ţeavă pentru construcţia conductei de gaz natural offshore necesară transportării la ţărm a gazului aferent proiectului Neptun Deep al OMV Petrom şi Romgaz din Marea Neagră, valoarea contractului fiind estimată la 100-150 milioane de euro.

Corinth Pipeworks nu a semnat acest contract direct cu partenerii români, ci cu Sumitomo Corporation Europe Limited, compania din Grecia având calitate de subcontractant.

Sumitomo Corporation Group este cea de-a 4-a mare corporaţie japoneză ca mărime (după Mitsubishi, Mitsui şi Itochu) şi are afaceri într-o gamă largă de industrii la scară globală, având 6 divizii.

Grupul Sumitomo îşi are rădăcinile într-o librărie din Kyoto fondată în jurul anului 1615 de Masatomo Sumitomo, un fost călugăr budist. Chiar şi astăzi, conducerea grupului este ghidată de „Preceptele fondatorului”, scrise în secolul al XVII-lea.

Corinth Pipeworks este segmentul de ţevi de oţel al Cenergy Holdings şi susţine că produsele sale sunt performante atât în segmentul offshore de mare adâncime, cât şi pentru transportul de “până la 100% hidrogen în conducte de înaltă presiune”.

“Suntem deosebit de încântaţi să fim cooptaţi în acest proiect major de către Sumitomo Corporation Europe Limited, un partener de încredere al OMV Petrom, cea mai mare companie energetică integrată din Europa de Sud şi de Est”, a declarat Ilias Bekiros, Director General Corinth Pipeworks.

Implicarea Sumitomo Corporation Group în conctrucţia infrastructurii Neptun Deep este la rândul său o noutate, OMV Petrom anunţând doar semnarea unui contract cu compania italiană Saipem un contract pentru lucrări de proiectare, achiziţii, construcţie, instalare şi punere în funcţiune, în valoare de aproximativ 1,6 miliarde euro. Atribuirea contractului s-a făcut în urma unui proces public de achiziţie. Costurile aferente contractului se vor împărţi în mod egal între cei doi parteneri, OMV Petrom şi Romgaz.

Corinth Pipeworks va produce şi furniza aproximativ 160 km de ţevi de oţel sudate cu arc longitudinal pentru Neptun Deep. Conducta de 30 de ţoli va fi produsă la fabrica din Thisvi, Grecia, a Corinth Pipeworks şi va include acoperire externă anticorozivă şi o căptuşeală interioară de eficienţă.

Tag Cloud