Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu07182024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Guvernul britanic a dat undă verde construirii celui mai mare parc eolian offshore din lume

Guvernul britanic a dat undă verde construirii celui mai mare parc eolian offshore din lume

parcuri eoliene energy report

 Guvernul britanic a aprobat proiectul companiei de utilități daneze Dong Energy A/S de a construi cel mai mare parc eolian offshore, investiție estimată la 6 miliarde de lire sterline (7,8 miliarde de dolari).

“Marea Britanie este unul dintre liderii globali în energia eoliană offshore, și suntem hotărâți să devenim una dintre cele mai atractive destinații pentru investițile în energia regenerabilă, ceea ce se transpune în slujbe și creștere economică de-a lungul întregi țări”, a declarat secretarul pentru mediul de afaceri și energie al Marii Britanii, Greg Clark, citat de Bloomberg.

Hornsea Project Two va avea o capacitate de 1,8 gigawați, depășind capacitatea unui alt proiect, deja aprobat, însă încă nerealizat, Hornsea Project One, de 1,2 gigawați.

Proiectul va fi realizat la 89 km de coasta nord-estică a Marii Britanii (în regiunea Yorkshire) și va crea aproximativ 2.000 de slujbe noi în domeniul construcțiilor.

Cel mai mare parc onshore din Europa se află în România și aparține CEZ. Parcul Fântânele-Cogealac este situat în Dobrogea, la 17 kilometri de Marea Neagră, cu o capacitate record de aproape 600 de MW. Parcul foloseşte 240 de turbine cu o înălţime de 100 de metri şi un diametru al rotorului de 100 de metri produse de GE, fiecare având o capacitate de 2,5 MW. Prima turbină de la Fântânele-Cogealac a fost pusă în funcţiune în iunie 2010, iar ultima în noiembrie 2012, investiţia ridicându-se la valoarea de 1,1 miliarde de euro.

 

Tag Cloud