Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri04192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Parcul eolian gigant din Ialomiţa, încă 10 mil. € de la EDP

Parcul eolian gigant din Ialomiţa, încă 10 mil. € de la EDP

eoliene Crucea

 Firma care operează al doilea proiect eolian din România ca mărime şi în acelaşi timp printre primele din Europa dintre parcurile eoliene de pe uscat, Ialomiţa Power, a beneficiat recent de o majorare de capital de 10 milioane de euro, indică un document al companiei, consultat de Energy Report.

Acţionarii firmei Ialomiţa Power sunt Energias de Portugal (EDP) şi Renovatio Group iar parcul eolian care se pregăteşte în perioada următoare de racordare la reţea după mai multe luni de întârzieri este în localitatea Făcăeni din judeţul Ialomiţa.

Majorarea de capital a fost făcută de către EDP astfel că dacă înainte de această mişcare deţinea 85% din capitalul social şi Renovatio Group 15%, în prezent EDP deţine peste 99%.

Licenţa de înfiinţare a parcului a fost obţinută încă de anul trecut iar puterea instanată totală prevăzută în proiect ar urma a fi de 264 de MW. Asta ar însemna investiţii totale pe undeva pe la 300 milioane de euro.

În România, cel mai mare parc eolian existent este este cel al CEZ de la Făntănele-Cogealac, în judeţul Constanţa, de 600 de MW.

Anul trecut au mai fost ridicate mai multe parcuri eoliene, fără a depăşi niciunul 200 MW. Mai mult decât atât, doar două au capacitatea instalată de peste 100 MW, parcurile Pantelimon al Ewind şi Târguşor 1 (controlat de Enel Green Power) din Constanţa.

 

Tag Cloud