Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri03292024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica De ce pică des curentul? Pentru că e scumpă… întreţinerea

De ce pică des curentul? Pentru că e scumpă… întreţinerea

z enel

Atât întreruperile planificate de curent cât şi cele neplanificate, cauzate de furtuni, suprasolicitarea sau vechimea reţelei sau chiar de furturile de energie, afectează consumatorii. Dacă însă pentru cele neplanificate nu prea există câştigători, în afară de hoţii de curent, pentru întreruperile planificate de modernizare dar şi de întreţinere ale reţelelor se încasează bani frumoşi.

Pentru ilustrarea acestui fapt de vom limita doar la un exemplu recent, al Enel Distributie Muntenia, care gestionează reţeaua în zonele Muntenia Sud, judeţele Ilfov şi Giurgiu dar şi Capitala, care e un mare consumator.

Astfel, compania a aprobat recent iniţierea unei proceduri de achiziţie publică – negociere fără anunţ de participare privind atribuirea acordului cadru pentru mentenanţa instalatiilor de medie şi joasă tensiune scoase de sub tensiune ale zonei Bucureşti, către firma Servicii Energetice Muntenia. Valoarea maximă estimată este de circa 86 milioane de lei fără TVA. Durata contractului este de doi ani.

Tot pe zona de acoperire a Enel Distributie Muntenia, compania a aprobat în AGOA ratificarea a trei contracte în afara Capitalei, în Giurgiu, Bolintin şi Călugăreni. Este vorba de trei acorduri cadru tot pentru mentenanţa unor instalaţii de medie şi joasă tensiune, cu o valoare cumulată de circa sase milioane de lei, acorduri a căror termen este 30 septembrie. Firma căreia i-au fost destinate contractele este tot Servicii Energetice Muntenia.

Enel Distributie Muntenia este una din cele trei firme de distribuţie ale Enel (pe lângă Enel Distribuţie Banat şi Enel Distribuţie Dobrogea). Compania îi are ca acţionari pe Enel Investment Holding B.V. (cu o deţinere de circa 64,4%), Electrica SA (23,6%) şi Fondul Proprietatea (12%).

Tag Cloud