Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu11212024

Last updateSun, 17 Nov 2024 1pm

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica CEZ alocă 25 mii lei unei biblioteci online dedicată nevăzătorilor pentru a-și stimula clienții să opteze pentru factura electronică

CEZ alocă 25 mii lei unei biblioteci online dedicată nevăzătorilor pentru a-și stimula clienții să opteze pentru factura electronică

cez

CEZ Vânzare dorește ca proprii săi clienții să renunțe la facturile clasice să opteze pentru cele electronice și a găsit o modalitate ingenioasă pentru a-i încuraja în acest sens. Pe lângă avantajele evidente ale facturării electronice (eliminarea riscului “pierderii” facturii), CEZ promite că, pentru fiecare dintre primii 25.000 de noi abonați la efactura CEZ Vânzare, compania va dona câte 1 leu în scopul facilitării accesului la cultură al persoanelor pentru persoanele cu deficiențe de vedere din România.

Potrivit unui comunicat CEZ, suma de 25.000 de lei va fi alocată pentru deschiderea unei biblioteci online dedicate nevăzătorilor, „Biblioteca de energie” (bibliotecadeenergie.ro), o platformă care va fi populată la finalul campaniei cu peste 300 de titluri din literatura națională și universală. Folosind un nume de utilizator și o parolă generate în baza certificatului de handicap, persoanele cu deficiențe de vedere vor putea împrumuta audiobook-urile la fel cum ar accesa o bibliotecă tradițională.

Noua bibliotecă va avea și o variantă mobilă, dezvoltată pentru Android și iOS.

Fiecare dintre cei 1,4 milioane de clienți CEZ Vânzare poate contribui la construirea acestei biblioteci renunțând la factura tradițională, tipărită pe hârtie și transmisă prin poștă, și abonându-se în perioada campaniei la efactura CEZ Vânzare.

Aceasta reprezintă un serviciu gratuit de transmitere electronică a facturii de energie electrică prin intermediul poştei electronice, printre avantajele sale numărându-se reducerea duratei de transmitere și recepţie a facturii, rapiditate în efectuarea plăţii, dar și acces în timp real la informaţii – posibilitatea vizualizării facturii imediat ce aceasta este emisă, precum și arhivarea electronică a facturilor, cu impact minim asupra mediului.

Organizată în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România și cu Audio Librăria, campania CEZ dă startul unui program mai amplu destinat accesibilizării culturii pentru cele aproape 103.000 de persoane cu deficiențe de vedere din România.

Ideea campaniei a fost inspirată de povestea lui Vasile Tiucșan, un nevăzător în vârstă de 45 de ani din localitatea Bala (Mehedinți), care este abonat de câțiva ani la serviciul efactura CEZ Vânzare și care a reușit, folosind un program de redare vocală, să acceseze această facilitate pentru toți colegii săi de serviciu, familie și cunoscuți, care au scăpat astfel de teama de a primi facturile târziu sau deteriorate.

„Felul în care persoanele cu deficiențe de vedere folosesc noile tehnologii a reprezentat o reală inspirație pentru noi. Faptul că aceste persoane reușesc să-și facă viața mai ușoară prin primirea și plata electronică a facturilor ar trebui să ne deschidă tuturor noi orizonturi și să ne facă să alegem calea mai simplă, mai rapidă și mai firească pentru timpurile pe care le trăim atunci când vrem să primim și să ne plătim factura de energie electrică”, a declarat Martin Zmelik, Country Manager și Președinte al Directoratului CEZ România.

Campania „Transformă hârtia în energie” are și o componentă internă, angajații Grupului CEZ fiind provocați să înregistreze în luna ianuarie 2016, printr-un efort colectiv, un prim audiobook care va fi postat în noua bibliotecă.

Astăzi, în România sunt înregistrate, conform statisticilor Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități, aproximativ 103.000 de persoane cu deficiențe de vedere, dintre care 54.000 cu deficiențe grave. Numai în județele în care activează CEZ, respectiv Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea, trăiesc aproximativ 17.100 de persoane cu deficiențe vizuale (grave, accentuate sau medii).

Tag Cloud