Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Electricitate Stiri Electricitate Energie Electrica Enel face un transfer din… il calcio

Enel face un transfer din… il calcio

Enel transfer

Chiar dacă fotbaliştii internaţionali sunt încă mult mai bine plătiţi, în general, decât directorii din energie, unul din punctele comune e acela că transferurile sau detaşările  inter-ţări se practică şi în fotbal şi în energie. Deosebirea este că, la “echipele” din energie, detaşările se fac mai ales in cadrul aceluiaşi grup. Dar tot pe bani buni. Astfel, la finele anului trecut, Enel Distribuţie Muntenia a încheiat un contract cu Enel Distribuzione, contract “aferent detaşării d-lui Francesco Atanasio la Societate pentru o durată de trei ani, începând cu data de 1 noiembrie 2013, pentru o valoare de maxim 280.000 de euro pe an”, indică un document al companiei, consultat de Energy Report.

De altfel, Enel este în plin proces de modernizare în România. În decembrie, acţionarii Enel Distribuţie Muntenia au aprobat încheierea unui contract tot cu Enel Distribuzione pentru servicii de omologare, certificare şi probe dar şi pentru elaborarea specificaţiilor tehnice pentru echipamentele de distribuţie ale energiei electrice. Contractul are o valoare estimată de 200.000 de euro fără TVA.

Vara trecută, partea italiană s-a angajat şi la asigurarea mentenanţei evolutive a unui server Gertel. Nu gratis, ci pentru 46.000 de euro, fără TVA.  

Şi dacă tot rămân banii în grup, cei de la Enel Distribuţie Muntenia au hotărât în noiembrie să majoreze cu peste 2 milioane de lei valoarea unui contract de servicii semnat cu Enel Energie Muntenia.

Companiile Enel din România se păstrează în continuare în clasamentul celor mai mari companii locale. Cât priveşte Enel Energie Muntenia, aceasta are în continuare rulaj şi profituri mari, chiar dacă în scădere faţă de perioada dinainte de criză. Astfel, în date  aproximative, compania a încheiat anul 2012 cu afaceri de 870 milioane de lei, la jumătate faţă de cele 1,72 miliarde de lei din anul 2007. Profitul a crescut însă de cinci ori, de la 43,6 milioane lei în 2007 la 206 milioane în anul 2012. Unul dintre costuri a fost însă şi aproape înjumătăţirea numărului mediu de angajaţi de la circa 2.000 în anul 2007 la 1.200 în anul 2012.

Acţionarii Enel Distribuţie Muntenia sunt Enel Investment Holding BV cu o deţinere de 64,42%, Electrica SA cu 23,57% şi Fondul Proprietatea cu 12%.

 

Tag Cloud