Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Stiri pline de energie Stirile Pline de Energie Batalia pe Resurse Alro prelungeşte mandatul Ernst & Young după renunţarea la Deloitte

Alro prelungeşte mandatul Ernst & Young după renunţarea la Deloitte

alro

Cel mai mare consumator de energie din ţară, Alro Slatina, a hotărât în prima jumătate a lunii august să prelungească cu încă un an mandatul auditorului Ernst & Young Assurance Services, indică o hotărâre a companiei, consultată de Energy Report.

Anul trecut, marele combinat a renunţat la Deloitte, după mai mulţi ani de colaborare cu renumita firmă din Big Four. Ca să rămânem la mişcările auditorilor în domeniul energiei, să amintim că Deloitte a mai pierdut de curând şi mandatul de auditor financiar pentru Complexul Energetic Oltenia dar a câştigat un mandat pentru Grup Servicii Petroliere.

Revenind la noul mandat câştigat de Ernst & Young, acesta se întinde de la 9 august 2014 până în 9 august 2015. Compania din Big Four a fost votată de 94,4% dintre acţionari, mai precis de toţi acţionarii care au reuşit să fie aduşi din concedii la AGOA a companiei.

Alro este de ani buni într-un proces continuu de eficientizare a consumului de energie pentru producerea aluminiului, cu mari investiţii în acest sens. Problema e că economiile de pe mere se duc pe pere. Mai precis, pe certificate verzi. Astfel, în ciuda faptului că preţul unitar al certificatelor a scăzut anul trecut ca urmare a creşterii ofertei de pe piaţă, autoritatea de reglementare s-a simţit obligată să intervină şi să dubleze cota obligatorie de achiziţie faţă de anul 2012.

Rezultatul? Valoarea certificatelor pentru Alro în 2013 a fost de circa 128 milioane de lei, de la 89,5 milioane de lei în 2012.

 

Tag Cloud