Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Fri04192024

Last updateSun, 31 Mar 2024 10am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Un milionar din Argeş renunţă la 3 proiecte fotovoltaice

Un milionar din Argeş renunţă la 3 proiecte fotovoltaice

Adrian-Prodanel

 Peste 10 case şi apartamente în Bucureşti, Piteşti sau în alte localităţi dar şi zeci de terenuri dintre care multe intravilan în Piteşti, aceasta este doar o parte din averea care figura recent în declaraţiile de avere ale omului de afaceri Adrian Prodănel din Argeş, care în anii de criză era printre puţinii oameni de afaceri din judeţ care puteau fi găsiţi în topurile locale cu miliardari români.

La toate aceste deţineri ale omului de afaceri din Argeş s-au adăugat în ultimii ani companii de vânzări auto (showroom-ul BMW şi alte mărci), dezvoltări imobiliare, afaceri cu mase plastice, business-uri în turism şi pe piața de capital, multe dintre aceste afaceri fiind însă în ultima perioadă într-un declin accelerat.

Piteşteanul nu a ocolit nici politica (... întâmplător sau nu, este şi actor) dar nici afacerile cu energie regenerabilă. Astfel, acesta a fost o perioadă consilier PSD, de unde însă a demisionat în vara anului 2012 (din Consiliul Local) după ce Agenția Națională de Integritate l-a depistat în incompatibilitate.

Prodănel s-a lansat şi în afaceri cu energie regenerabilă. Doar că nici în acest domeniu nu a avut noroc. Până la urmă, şi domeniul energiilor regenerabile este tot o afacere... politică.

Aşa se face că luna trecută, fostul consilier PSD a hotărât să lichideze trei proiecte fotovoltaice pe care le-a înfiinţat în luna octombrie 2012, fără a apuca să aibă rulaj cu acestea. Este vorba despre proiectele Glia Solar Power, Glia Solar Energy şi Glia Solar System.

Toate cele trei firme de proiect au fost dizolvate şi lichidate în vederea radierii, indică documentele consultate de Energy Report.

 

Tag Cloud