Energy Report

Resursele Inseamna Putere

Thu03282024

Last updateThu, 14 Mar 2024 9am

Romana English
Back Home Energie Regenerabila Stiri Energie Regenerabila Energie Solara/Eoliana Promiteau cel mai mare parc solar din România. Acum încep să-şi desfiinţeze fotovoltaicele

Promiteau cel mai mare parc solar din România. Acum încep să-şi desfiinţeze fotovoltaicele

panouri solare vreme

Cu doar doi ani în urmă, la începutul luni 2013, compania spaniolă “Promocion Inversolar 65” era în plin proces de dezvoltare a ceea ce se promitea a fi cel mai mare parc cu panouri solare din Romania, pe 200 hectare în localitatea arădeană Sebiş, parc care s-a vrut a fi şi unul dintre cele mai mari din Europa.  De atunci au intervenit mai multe schimbări legislative pe certificate verzi, piaţa s-a modificat iar investiţiile spaniolilor n-au ajuns nici la jumătate din cât au promis.

Mai rău de atât, dacă proiectul de 100 de milioane de euro, întins pe 200 de hectare, a îngheţat la doar 44 de hectare, Promocion începe să-şi dizolve proiectele la care mai participă în România, în calitate de asociat, reiese din documentele consultate de Energy Report.

Este vorba de proiectele Westsolar şi Ineu Parc Energy. Asupra acestor două firme, Promocion şi asociaţii săi au luat hotărârea de dizolvare şi lichidare în luna februarie 2015. La Westsolar, asociaţii sunt Promocion Inversolar 65 şi Energovoltaic Group iar la Ineu Parc Energy asociaţii sunt Promocion Inversolar 65 şi Beta Energy Group

Spaniolii livrează energie în reţea doar prin primele două proiecte finalizate, care cuprind 72.000 de panouri fotovoltaice, întinse pe o suprafaţă de 44 de hectare şi dezvoltate prin intermediul Energovoltaic Group.

 

Tag Cloud